Televizorul vechi, al unui bătrânel, vinovat de lipsa semnalului de internet într-un întreg sat

22 Sep 2020 | scris de Anita Raicu

Sătenii din Aberhosan, Țara Galilor, au suportat cu stoicism timp de un an și jumătate deconectarea de la internet, în fiecare zi, la aceeași oră.

Televizorul vechi, al unui bătrânel, vinovat de lipsa semnalului de internet într-un întreg sat

18 luni a durat și chinul inginerilor de la furnizorul local de internet să rezolve problema, timp în care au aplicat mai multe soluții - schimbarea cablurilor, a fibrelor optice, a receptoarelor, emițătoarelor.

Probabil le-a și plăcut toată această situație, sau măcar peisajele din zonă, pentru că soluția acestei probleme ar fi fost, de la bun început, identificarea sursei interferenței care bruia lungimea de bandă a conexiunii internet.

În cele din urmă, după ce-au bătut coclaurile dotați cu un analizor de spectru au avut surpriza să găsească și vinovatul - un televizor foarte vechi, care emitea un semnal care interfera cu banda largă a întregii localități.

Astfel, de fiecare dată când proprietarul televizorului, un bătrânel, tradiționalist ca orice britanic, pornea televizorul, la ora 7 a dimineții, toți vecinii rămâneau fără internet, atunci când oprea aparatul, toată lumea putea să folosească internetul fără probleme.

."S-a dovedit că la ora 7, în fiecare dimineață, localnicul își pornea vechiul televizor, a cărui emisie bloca banda largă pentru întreaga localitate. S-a constatat că televizorul emite un singur zgomot de impuls la nivel înalt (SHINE), care provoacă interferențe electrice în alte dispozitive", a explicat un specialist, citat de BBC.

Suzanne Rutherford, conducătorul inginerului șef Openreach pentru Țara Galilor, a spus că orice componentă electrică - de la lumini exterioare la microunde - poate avea un impact asupra conexiunilor de bandă largă.


CLICK - Follow us on Google News