Urban Strife, primul joc de strategie turn-based produs integral de un studio românesc

03 Oct 2021

Primul joc de strategie turn-based produs integral de un studio românesc, Urban Strife, s-a lansat sub forma de demo gratuit în acest week-end la Festivalul SteamNextFest.

Urban Strife, primul joc de strategie turn-based produs integral de un studio românesc

Dezvoltat de White Pond Games, un studio indie din București, jocul va fi publicat anul viitor de către MicroProse, faimos în anii 90 pentru jocuri precum X-COM sau Civilization.

Cei care doresc să încerce versiunea gratuită a jocului o pot face timp până pe data de 7 octombrie, descărcându-l pe de pagina lor de Steam:
https://store.steampowered.com/app/710230/Urban_Strife/

Urban Strife este o poveste despre supraviețuire într-o lume răvășită de o pandemie, undeva într-un mic oraș imaginar - Urban - din sudul Statelor Unite.

Deși dezvoltarea jocului a început în urmă cu șase ani și scenariul se dorea o fantezie, mulți dintre cei care au descoperit jocul au fost șocați de paralela cu zilele noastre. Ca să citam unul dintre comentariile de trailerul jocului, Urban Strife pare a fi un ”America 2021 simulator”.

Lumea brutală și diviziunile dintre păturile societății sunt creionate frust, fără menajamente. Jucătorul trebuie să îmbine viziunea tactică necesară pentru a lupta cu inamicii cu diplomația necesară pentru a-și găsi aliați sau pentru a stinge conflictele din propriul adăpost.

Acesta este locuit de un amestec exploziv de localnici bogați și sfidători și refugiați săraci, ajunși acolo mânați de disperarea de a găsi un adăpost în fața pandemiei.

În afara adăpostului, America post-apocaliptică este o lume la fel de dură. Aliniați în spatele unor false doctrine, ”baronii” locali urmăresc de fapt același lucru – putere și resurse.

Este la libera alegere a jucătorului, dirijat de propriul compas moral, să decidă cine îi va fi aliat și cine urmează să fie eliminat.

Alegerile nu sunt simple – marile tabere sunt împărțite între grupările religioase, care cred ca apocalipsa este un semn de sus, cele militare, care văd în refugiați sursa problemei și lumea interlopă, condusă de o bandă de motocicliști fără scrupule, pe stilul Hell’s Angels, care se simt ca acasă în haosul noii lumi.

Programat pentru lansare în 2022, Urban Strife va aduce, în versiunea finală, atât unul dintre cele mai inovative și complexe sisteme tactice de pe piață, cât provocarea administrării unei comunități de supraviețuitori.  

Versiunea finală va fi tradusă atât în limbile de largă circulație cât și în limba română.

Site-ul oficial: https://www.urbanstrifegame.com/
Canalul oficial de YouTube: https://www.youtube.com/c/UrbanStrifeGame
Pagina de FB: https://www.facebook.com/urbanstrifegame/
Pagina Steam: https://store.steampowered.com/app/710230/Urban_Stife/


CLICK - Follow us on Google News