Un politician scoțian, fost boxer, își revizuiește declarația: «Cerşetorii români sunt toţi graşi ca nişte porci bine hrăniţi»

01 Apr 2021 | scris de Ioana Tomozei

După ce politicianul scoţian Alex Arthur, campion mondial la box, a făcut o declaraţie surprinzătoare despre cetățenii români, revine cu scuze, motivând că s-a exprimat greşit.

Un politician scoțian, fost boxer, își revizuiește declarația: «Cerşetorii români sunt toţi graşi ca nişte porci bine hrăniţi»

Alex Arthur este unul dintre cei mai apreciaţi foşti sportivi din Scoţia, iar cariera sa a fost încununată cu un titlu de campion mondial WBO la categoria super-pană, în 2008.

Relativ recent, fostul boxer a intrat în politică, și urmează să candideze din partea noului partid pro-independenţă al fostului premier scoţian Alex Salmond, iar încercarea de a-și curăța imaginea publică de păcatele din trecut e una absolut necesară.

Arthur a intrat în atenţia scoţienilor cu două afirmaţii care au stârnit discuţii.

Mai întâi, i-a luat în colimator pe cetățenii români, despre care a spus că sunt cerşetori şi că sunt graşi ca porcii.

Potrivit Daily Record, el a scris anul trecut că: ”Cerşetorilor români din Edinburgh nu le este foame! Tocmai am trecut pe lângă ei, TOŢI sunt graşi ca nişte porci bine hrăniţi!” 

Scoţianul a revenit acum şi şi-a cerut scuze, mai notează sursa citată. 

”De fapt am prieteni români, unii aici, unii în România. Şi m-au avertizat despre anumiţi cerşetori din anumite zone şi despre modul în care se rotesc”.

Puţin mai târziu, a completat, pe Twitter, unde şi-a cerut scuze pentru afirmaţiile făcute anul trecut şi a precizat că nu a vrut să se înţeleagă că spune că toţi românii sunt cerşetori.

”Orice comentarii despre cerşetori care acum par inadecvate sunt interpretate greşit, dar aceasta este vina mea pentru formulare. Nu sunt în niciun fel rasist, aşa cum va confirma oricine mă cunoaşte.

Nu am o problemă cu persoanele fără adăpost autentice, oricine ar fi, şi voi lucra pentru a ajuta la rezolvarea acestei probleme”, a adăugat el.

Fostul boxer a mai ieşit la rampă cu o declaraţie care nu a dat deloc bine în Scoţia şi care a deranjat autorităţile. Atunci, el s-a referit la vaccinurile contra COVID-19, apărute de curând.  ”Da! Voi fi ok! Oh, aşteaptă, nu sunt gras sau bolnav, fără probleme de bază. Păstraţi-vă vaccinul!”, a scris atunci Arthur pe Twitter.

Acum, a ținut să clarifice și această declarație.

”Sunt un boxer din clasa muncitoare şi n-am am consultanţi. Dar vreau să clarific câteva puncte şi să-mi cer scuze pentru orice faptă care ar fi putut fi evitată dacă m-aş fi gândit mai mult la cuvintele mele.

Ni s-a spus că nu există dovezi că vaccinul opreşte transmiterea şi, ca om tânăr şi sănătos, nu mă aflu în niciunul dintre grupurile de risc. De atunci a devenit clar că vaccinările funcţionează şi sunt modul în care vom ieşi din această pandemie şi din toate problemele pe care le provoacă”, spune Alex Arthur.


CLICK - Follow us on Google News