Sebastian Cucoș, coordonatorul jandarmilor pe 10 august 2018, s-a pensionat la 45 de ani

05 Mar 2020 | scris de Anita Raicu

Ministrul interimar de Interne, Marcel Vela, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul MAI, trecerea în rezervă, la cerere, a colonelului Sebastian Cucoş, coordonatorul intervenției Jandarmeriei la protestul din 10 august 2018.

Sebastian Cucoș, coordonatorul jandarmilor pe 10 august 2018, s-a pensionat la 45 de ani

Sebastian Cucoș a împlinit 45 de ani în decembrie 2019 și va beneficia de pensie specială ce poate ajunge la nivelul ultimelor venituri încasate ca ofițer MAI, scrie cursdeguvernare.ro.

“Astăzi am luat o decizie foarte importantă. Având în vedere concluziile comisiei medicale de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne şi cererea ofiţerului în cauză, începând cu data de astăzi, colonelul Sebastian Cucoş a fost trecut în rezervă”, a declarat Marcel Vela.

Pensionarea vine după ce, luna trecută, colonelul a fost detașat trei luni la Buzău, unde avea ca atribuții menținerea ordinii publice. În locul transferului, Sebastian Cucoș a ales să se pensioneze din motive medicale.

Sebastian Cucoş este urmărit penal în dosarul referitor la intervenția Jandarmeriei împotriva participanților la mitingul din Piața Victoriei, el fiind acuzat de abuz în serviciu și complicitate la purtare abuzivă.


CLICK - Follow us on Google News