CNN. Serviciile secrete americane au 180 de zile pentru a dezvălui tot ce cunosc despre OZN-uri

10 Ian 2021 | scris de Anita Raicu

În momentul în care președintele american Donald Trump a semnat în decembrie legea care alocă fonduri guvernamentale de 2,8 trilioane de dolari pentru combaterea bolii și sprijin financiar a început și numărătoarea inversă a celor 180 de zile în care serviciile secrete americane vor spune Congresului tot ce știu despre OZN-uri. Pe bune!

CNN. Serviciile secrete americane au 180 de zile pentru a dezvălui tot ce cunosc despre OZN-uri

Directorul National Intelligence și Secretarul pentru Qpărare au la dispoziție mai puțin de șase luni pentru a pune la dispoziția comisiilor parlamentare pentru securitate și forțe armate un raport declasificat despre ”fenomene aeriene neidentificate”, scrie CNN.

Raportul celor doi oficiali americani reprezintă o prevedere care a fost inserată în secțiunea ”Intelligence Authorization Act” pentru anul fiscal 2021, din cadrul proiectul de buget.

Conform directivei comisiei senatoriale pentru servicii secrete, raportul trebuie să includă analize detaliate ale datelor și informațiilor colectate de Office of Naval Intelligence, Unidentified Aerial Phenomena Task Force și FBI.

Trebuie de asemenea să descrie în detaliu ”procesul inter-agenții de asigurare promptă a colectării datelor și analizei centralizate a tuturor fenomenelor aeriene neidentificate de competența guvernului federal” și să desemneze o persoană oficială responsabilă pentru acest proces.

În final, raportul trebuie să identifice orice amenințare potențială la securitatea națională și să aprecieze dacă națiuni adversare ar putea fi în spatele unor asemenea activități, a hotărât comisia. Raportul prezentat trebuie să fie desecretizat, deși poate conține o anexă clasificată.

Congresul SUA este interesat de multă vreme de subiectul OZN-urilor.

Pentagonul a difuzat anul trecut în aprilie trei filme scurte care prezintă ”fenomene aeriene neidentificate” – clipuri confirmate ulterior de US Navy ca fiind reale.

Nu este încă foarte limpede ce sunt obiectele și nu există un consens cu privire la originea lor. Unii cred că ar putea fi drone operate potențial de adversari tereștri în căutare de informații, mai degrabă decât extratereștri asociați de regulă cu OZN-urile.

În august, Pentagonul a anunțat că formează un grup de lucru pentru investigații.

Membrii Congresului și oficiali ai Pentagonului sunt de mult timp îngrijorați de apariția unor aeronave neidentificate zburând deasupra unor baze militare americane.

Comisia Senatului pentru servicii secrete a votat în iunie trecut ca Pentagonul și comunitatea de informații să prezinte o analiză publică a observațiilor.

Dar nu este prima oară când Pentagonul a cercetat observații aeriene ale unor obiecte neidentificate.

Pentagonul a studiat în trecut înregistrări ale unor asemenea incidente în cadrul unui program clasificat, demarat la inițiativa fostului senator Harry Reid și închis între timp. Programul fusese inițiat în 2007 și încheiat în 2012, conform Pentagonului, care apreciase că existau alte priorități care necesitau finanțare.

Luis Elizondo, fostul conducător al programului, declarase în 2017 pentru CNN că el personal crede că ”există dovezi convingătoare că s-ar putea să nu fim singuri”. 


CLICK - Follow us on Google News