Cum a rămas fără vedere Andrea Bocelli

Viața lui Andrea Bocelli, tenorul italian în vârstă de 64 de ani, a fost marcată de un incident nefericit petrecut în copilărie, în urma căruia a fost nevoit să trăiască pentru totdeauna în întuneric…

Capacitatea vizuală a lui Andrea Bocelli a fost încă de la naștere afectată de un glaucom congenital, o boală a cărei incidență este destul de rară, relatează express.co.uk.

Încă din copilărie, Bocelli a fost pasionat de muzică și lua lecții de pian, flaut și saxofon. Dar, ca orice copil italian, era imposibil să nu se fi îndrăgostit și de fotbal, o pasiune care a produs și drama vieții sale.

La 12 ani, Bocelli și-a pierdut complet vederea după un accident petrecut pe terenul de fotbal. O minge șutată cu putere l-a lovit direct în ochiul cu care putea distinge lumina și culoarea.

"În copilărie eram plin de viață și incontrolabil, îmi plăcea să joc fotbal și, într-o zi, în timpul unui meci, am fost lovit violent cu o minge direct în ochiul drept, singurul cu care distingeam lumina și culoarea.

Doctorii au încercat să mă vindece, am trecut prin mai multe operații, au folosit până și lipitori, dar totul a fost în zadar. Din acea zi nu am mai putut vedea", povestește Andrea Bocelli.

Bocelli a urmat cursurile facultății de Drept din Pisa, iar în timpul liber cânta în baruri pentru a câștiga bani cu care să se întrețină.

După ce a absolvit facultatea, a practicat dreptul un an, dar a simțit mai puternică chemarea muzicii și s-a dedicat în totalitate studiului acestei arte sub îndrumarea tenorului Franco Corelli. 

Bocelli spune că și acum, la 64 de ani, studiază muzica cu aceeași pasiune.

"Pentru partiturile dificile mă ajut de alfabetul Braille, altfel când am ceva de studiat îl am pe pianistul meu Carlo, care vine acasă în fiecare zi", a spus artistul italian.