Andreea Berecleanu: «Sandra, după 10 ani de jurnalism militant la Antena 3, e debusolant pentru privitor»

Autor:

Data:

La mai bine de o lună de când a demisionat de la Antena 1, Andreea Berecleanu oferă explicații asupra motivului pentru care a părăsit trustul Intact și nu ratează prilejul de a lansa un atac la adresa conducerii și a celei care a înlocuit-o, Sandra Stoicescu.

Într-un interviu oferit revistei Viva, Berecleanu respinge faptul că la baza intenției de a fi înlocuită de la pupitru principalei emisiuni de știri a postului ar fi fost rezultatele de audiență din ce în ce mai slabe și crede că de fapt a fost o victimă a unei înțelegeri făcute de Sandra Stoicescu și conducere.

”A fost hotărârea mea de a pleca. De fapt, este decizia mea de a nu prelungi un contract de muncă în alte condiții decât cele agreate dintotdeauna de comun acord. Trebuie înțeles că niciodată nu am acceptat să semnez ceva impus sau, după cum numesc anumite companii ”contracte-cadru. Sunt o persoană care respectă rigorile, disciplina, și asta am demonstrat în timp. Nu e nevoie de clauze care ofereau protecții excesive doar uneia dintre părțile contractului.

De altfel, nu mi s-a reproșat niciodată nimic de-a lungul atâtor ani. Revenind la întrebarea ta, în ultima lună mi-am continuat partea de comunicare pe care o fac pentru clienți, am intrat în multe proiecte foarte interesante, mi s-au deschis multe ferestre din punct de vedere profesional.

Decizia mea a fost luată pe parcursul a câteva zile, nu a fost ceva premeditat. Iar conducerea, deși în mod aparent a insistat să rămân în grup, oferindu-mi diverse proiecte și funcții, știa că nu voi accepta.

Toate sondajele de opinie, toate studiile de impact, de branding mă plasau într-o zonă de top. Imagine, notorietate, profesionalism, rezistență în timp, seriozitate etc. Relația mea cu echipa redacțională era foarte bună, contribuția mea pe partea creativă fiind importantă. De asemenea, audiențele. Au fost multe dăți în care am bătut concurența, deci oricum aveam audiențe bune. Și chiar și audiențele nu depind doar de prezentator.

Un prezentator de știri bun și apreciat poate aduce maximum 3 puncte de rating. Asta spun studiile internaționale. Asta îmi dă de înțeles că sunt multe dedesubturi.

Începând din luna februarie a acestui an, în momentul în care mi-am dat seama că ar putea fi vorba despre o înțelegere între conducerea stației și Sandra Stoicescu, un om foarte apropiat familiei Voiculescu, am privit cu detașare tot. Ea era în concediu postnatal, trebuia să se întoarcă la Antena 3, la emisiunea ei de acolo. Dar a vrut altceva și s-au potrivit interesele comune. Nu e prea complicat, știi cum se spune: ”așa e în tenis!.

Culmea e că Sandra fusese eliminată de la Observator acum 10 ani, în urma unor studii nefavorabile atât pentru ea, cât și pentru colegul ei de atunci, Lucian Mîndruță. Acum, revenită la Observator, după 10 ani de jurnalism militant la Antena 3, este greu să se impună unui public de masă. Și chiar e debusolant pentru privitor.

Publicul nu înțelege de ce s-a făcut această schimbare și o consideră inutilă, ba chiar nepotrivită. Oamenii îmi scriu mie pe rețelele de socializare aceste mesaje, dar se vede deja în audiențe o scădere dramatică. Dar nu știu cât au fost luate în calcul aceste riscuri. Cred că a fost altceva mai important”, a declarat Andreea Berecleanu.

Leave a Comment