Cătălin Botezatu, despre lupta sa cu cancerul: «Eram cadavru, aveam 50 de kg»

27 Apr 2021 | scris de Anita Raicu

Creatorul de modă Cătălin Botezatu a povestit, în podcast-ul lui Cătălin Măruță, despre din lupta pe care a dus-o împotriva cancerului - șase operații și chinuri multe, trecând razant pe lângă moarte.

Cătălin Botezatu, despre lupta sa cu cancerul: «Eram cadavru, aveam 50 de kg»

"Șase operații de cancer. Am început acum un an și jumătate, când în urma unui simplu control am descoperit un apendic mai inflamat. Doctorul mi-a spus: «E un apendic mai special». Și eu i-am zis: «Păi puteam să n-am eu ceva special»?

În spatele acestui apendic se ascundea o tumoră. Era cancer. Am spus: care e următorul pas? Mi s-a spus că sunt mai multe variante de operații, că în România e mai delicat să le fac și am mers peste hotare, în Turcia, nu pentru că medicii din România nu sunt extraordinari, ci pentru că nu sunt condiții, aparatură.

Bineînțeles că eu am fost puternic, deși colonul era era afectat. Au tăiat foarte mult și din colon, le-a fost frică să nu fugă vreo celulă cancerigenă pe undeva", a spus Cătălin Botezatu. 

În afara problemelor generate de tumoră, Botezatu a mai avut un hop de traversat din cauza problemelor la inimă.

"Am mai avut o problemă. Înainte de a face operația, am întrebat medicul cardiolog cât rezistă inima la anestezie. Mi s-a spus maxim trei ore, trei ore și ceva.

Operația mea a durat șase ore. Diferența a fost ușor pe viu. N-am simțit atunci foarte tare durere, ci când am ieșit din anestezia totală, am simțit că înnebunesc, că mi se crapă tot.

A fost urât, pentru că la câteva zile după ce această operație reușise, din cauza unor drene scoase rău, un mușchi s-a rupt și am făcut hemoragie internă", povestește Botezatu.

"Norocul meu a fost că profesorul care m-a operat stătea aproape de spital. A venit în câteva minute, a spus: «moare!» Pierdusem foarte mult sânge. A scos dintr-o sală de operație un pacient, care nu era așa de grav, l-a pus în așteptare, pe hol, m-a băgat pe mine.

Eu tremuram...le era frică să nu fac stop cardiac. M-au despicat, eram operat de trei zile, aveam copci... nu au mai avut răbdare să le scoată normal, le-au tras repede și au tăiat pe aceeași operație proaspătă, făcută în urmă cu trei zile", a mai spus Cătălin Botezatu.

A slăbit 50 de kilograme și se miră și el cum de a reușit să supraviețuiască.

"Eram cadavru, aveam 50 și ceva de kg, nu puteam să mă ridic din pat deloc”, a mai dezvăluit Cătălin Botezatu în podcast-ul lui Măruță.


CLICK - Follow us on Google News