3dots.ro

Sora lui Celine Dion, dezvăluiri despre starea de sănătate a cântăreței: ”Nu-și mai poate controla mușchii”

Sora lui Celine Dion, dezvăluiri despre starea de sănătate a cântăreței: ”Nu-și mai poate controla mușchii”

În urmă cu un an  Celine Dion dezvăiluia că suferă de o tulburare neurologică rară care îi pune în pericol abilitatea de a cânta. Noi detalii despre starea de sănătate a cântăreței canadiene au fost făcute publice de către sora sa, Claudette Dion.

Claudette Dion a dezvăluit pentru publicația 7 Jours că artista nu are controlul asupra mușchilor ei și a subliniat impactul emoțional al bolii.

”Sunt unii care și-au pierdut speranța pentru că este o boală care nu este foarte bine cunoscută. Ceea ce mă doare este că a fost întotdeauna disciplinată. Ea a muncit mereu din greu. Mama noastră i-a spus mereu: ‘O vei face bine, o vei face cum trebuie’”, a spus sora cântăreței, accentuând disciplina și munca asiduă pe care Celine le-a dedicat întotdeauna artei sale.

În privința aspirațiilor pe care le mai are Celine Dion în ceea ce privește revenirea sa pe scenă, Claudette a mărturisit că incertitudinea stăpânește această dorință.

”Este adevărat că, atât în visele noastre, cât și în ale ei, scopul este să revină pe scenă. În ce calitate? Nu știu. Corzile vocale sunt mușchi, iar inima este, de asemenea, un mușchi. Deoarece [starea lui Dion] este un caz dintr-un milion, oamenii de știință nu au făcut atât de multe cercetări”, a spus ea, subliniind complexitatea situației.

Într-un interviu anterior, din luna august, Claudette Dion evidenția dificultățile legate de sindromul persoanei rigide, punând accent pe faptul că afectează spasmele musculare și este extrem de dificil de controlat.

”Este o boală despre care știm atât de puține… Există spasme – sunt imposibil de controlat. Nu putem face nimic pentru a o susține, pentru a-i alina durerea”, a explicat ea.

Diagnosticul lui Celine Dion a însemnat, începând din decembrie 2022, anularea unui număr semnificativ de spectacole, inclusiv anularea turneului mondial ”Courage”, programat pentru luna mai, conform comunicatului oficial de pe site-ul artistei, care a subliniat că sindromul persoanei rigide ”o împiedică să performeze”.

Familia Dion își pun acum toată speranța în cercetători, pentru a găsi un remediu. În ciuda luptei cu boala, Celine Dion și-a păstrat spiritul pozitiv, întâlnindu-se recent cu echipa Montreal Canadiens într-un eveniment la Las Vegas. Acolo, l-a întâlnit și pe antrenorul și veteranul de hochei Martin St. Louis.

”Îmi amintesc când aveai 14 ani, cântai pentru Papă. „Une colombe”, a spus St. Louis în franceză, despre spectacolul din 1984, pe Stadionul Olimpic din Grecia.

”A trecut ceva timp. Ne-am schimbat puțin de atunci, dar nu prea mult”, a răspuns Celine.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs