Cerbul de Aur. Luminița Dobrescu: De ce Corinei Chiriac i s-au tăiat aplauzele de către cei doi prezentatori afectați și nenaturali?

29 Aug 2019 | scris de Monica Pavelescu

Prima câștigătoare a trofeului Cerbul de Aur pentru România, , la ediția din anul 1969, Luminița Dobrescu, a reacționat dur față de modul în care au fost tratați artiștii noștri la  Festivalul de la Brașov din acest an. 

Cerbul de Aur. Luminița Dobrescu: De ce Corinei Chiriac i s-au tăiat aplauzele de către cei doi prezentatori afectați și nenaturali?

”La acest capitol, cei care poartă în exclusivitate responsabilitatea sunt Organizatorii. Sub acest nume se ascunde o pleiadă de producători, redactori, reprezentanți politici (întrucât SRTV a devenit un post Public de Stat), interese subiective, nu neapărat de a aduce la rampă mai mult valori naționale, ci interpreți de rang internațional, care implică și sume majore alocate în acest scop!

Festivalul trebuie să aibă și vedete internaționale, dar să discriminăm vedetele noastre, scriindu-le numele cu litere modeste, în comparație cu vedeta irlandeză, Ronan Keating, al cărui nume era scris cu litere de sărbătoare?!

De ce marile noastre nume, precum Ștefan Bănică și Corina Chiriac nu au fost cinstiți așa cum merită? De ce Corinei i s-au tăiat aplauzele de către cei doi prezentatori afectați și nenaturali? Acesta este respectul adus unei adevărate valori a muzicii ușoare românești? Ar fi avut dreptul la Bis și Tris, după ropotele de aplauze ale publicului care o adoră!

La acest capitol mi-ar fi plăcut să văd un recital românesc Fuego sau Adrian Daminescu… așa ceva ar fi mers la inima publicului ascultător, ar fi fost o adevărată sărbătoare a Românilor! Avem atâția interpreți extraordinari pe care i-am pus la naftalină…

Recitalul irlandezului Ronan Keating a fost exact ca pe CD, perfect cântat, un show de mare clasă, care a bucurat iubitorii de muzică modernă”, a declarat Luminița Dobrescu pentru Click!