Christina Applegate, cunoscută pentru rolul lui Kelly din Familia Bundy, diagnosticată cu scleroză multiplă

Autor:

Data:

Actrița americană Christina Applegate, cunoscută telespectatorilor români din serialul ”Familia Bundy”, în care a intrepretat rolul fiicei lui Ted, Kelly, a anunțat că a fost diagnosticată cu scleroză multiplă.

”Salut prieteni. În urmă cu câteva luni am fost diagnosticată cu scleroză multiplă.

Este o călătorie neobișnuită, dar beneficiez de susținerea unor persoane pe care le cunosc și care suferă la rândul lor de această boală.

Am pornit pe un drum anevoios,  dar așa cum știm cu toții, călătoria continuă. Doar dacă vreun tâmpit nu blochează drumul.

Unul dintre prietenii mei, care suferă la rândul lui de scleroză multiplă spune: ”ne trezim ți urmăm indicațiile primite”. Este exact ceea ce fac și eu. 

Vă cer să-mi acordați intimitatea de care am nevoie. Mulțumesc”, a scris Applegate pe contul ei de Twitter.

Nu este prima problemă gravă de sănătate cu care se confuntă Christina Applegate, în urmă cu câțiva ani, ea a fost diagnosticată cu cancer, boală pe care a reușit să o învingă după ce a suferit o dublă masteoctomie.

________________

Scleroza multiplă este o boală ce afectează creierul și măduva spinarii – sistemul nervos central.

În scleroza multiplă, sistemul imunitar atacă mielina – teaca protectoare ce acopera fibrele nervoase și produce probleme de comunicare între creier și restul corpului. În cele din urmă, boala poate provoca leziuni permanente sau deteriorarea nervilor.

Semnele și simptomele sclerozei multiple variază mult și depind de cantitatea de afectare a nervilor și de care dintre aceștia sunt afectați. Unele persoane cu scleroză multiplă severă pot pierde capacitatea de a merge, în timp ce altele pot experimenta perioade lungi de remisie fără simptome noi.

Nu exista un remediu pentru scleroza multiplă, iar cei ce suferă de această boală nu-și revin niciodată. 

Deși nu este fatală, speranța de viață medie a celor ce suferă de scleroză multiplă oscilează în jurul a 10 ani.

Leave a Comment