3dots.ro

Cum își educă Dan Negru copiii, elevi la o școală de stat: ”Noi, părinții, îi ținem cu picioarele pe pământ, dar cred că sistemul îi îmbolnăvește”

Cum își educă Dan Negru copiii, elevi la o școală de stat: ”Noi, părinții, îi ținem cu picioarele pe pământ, dar cred că sistemul îi îmbolnăvește”

Într-un interviu acordat Revistei VIVA! Dan Negru vorbește mai mult decât de obicei despre viața sa personală, dezvăluind cum se implică în educația celor doi copii ai săi, Dara și Bogdan.

Vorbind despre alegerea de a-și trimite copiii la o școală de stat, spre deosebire de multe alte personalități și vedete, Dan Negru critică sistemul de învățământ din România, indiferent dacă este vorba despre școli de stat sau private.

El consideră că presiunea exercitată asupra copiilor este uriașă și că sistemul de învățământ produce pe stoc absolvenți care nu își găsesc locul în domeniul pentru care s-au pregătit.

”Școala de stat sau cea privată din România sunt tot o apă și un pământ. Așteptările de la copii sunt uriașe, sunt împovărați cu teme și lecții extrem de grele, care-i obligă să uite de copilărie. E un sistem bolnav și anacronic.

Presiunea pe copii e uriașă, fie la stat, fie la privat. Rata de eșec al sistemului de învățământ e uriașă. Întâlnesc sute de absolvenți de facultăți care fac alte meserii decât cele pentru care s-au pregătit. Asta înseamnă un sistem de învățământ falimentar, care produce pe stoc. Noi, părinții, îi ținem cu picioarele pe pământ, dar cred că sistemul îi îmbolnăvește”, spune Dan Negru, în interviul acordat VIVA!.

Dan Negru mai spune că își încearcă să-i învețe pe copiii săi despre valoarea muncii și chiar să le ofere oportunitatea de a câștiga bani muncind. Fiica sa, Dara, lucrează deja la vârsta de 13 ani în cabinetul stomatologic al mamei sale, iar Negru subliniază importanța învățăturii că totul în viață se obține prin muncă.

”Este o joacă prin care încercăm să le arătăm că totul în viață se obține cu muncă. Ca să prețuiești munca altuia, trebuie tu să muncești la rândul tău. Și asta se învață la o vârstă”, spune prezentatorul TV.

În legătură cu provocările contemporane precum political correctness-ul, bullying-ul și consumul de droguri în rândul tinerilor, Dan Negru este de părere că fiecare generație are parte de propriile sale provocări.

El pune accent pe importanța alegerilor personale și libertatea de a găsi calea bună, afirmând că generația actuală este mai liberă și mai conștientă de modul în care își poate construi propria viață.

 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs