Cu ce se ocupă actorul Dragoș Moștenescu la Londra, după ce a părăsit definitiv România

22 Iul 2019 | scris de Anita Raicu

Dragoș Moștenescu a fost unul dintre interpretul unuia dintre personajele populare ale serialului, de o comedie îndoielnică, "La bloc”. 

Cu ce se ocupă actorul Dragoș Moștenescu la Londra, după ce a părăsit definitiv România

În urmă cu câteva luni, Moștenescu a suprins pe toată lumea, anunțând că și-a vândut toate proprietățile și că părăsește România,  precizând că și-ar dori să se stabilească la Londra, alături de soție și de cei trei copii.

Într-un interviu acordat ziarulromanesc.net, Moștenescu spune că deocamdată tatonează posibilitatea de a se implica și de a încerca să-și facă relații în zona producției de divertisment din Marea Britanie, declarându-se dezamăgit de calitatea celui de acasă, la care n-ar mai vrea să se întoarcă.

”Divertismentul din țară se bazează foarte mult pe muzică. Iar în România și-au făcut apariția în ultima perioadă curente noi, cu tente turco-balcanice care pe mine unul nu mă pasionează foarte mult. Iar în partea de comedie, lucrurile sunt foarte subțiri, iar cele de la televizor sunt și mai subțiri decât cele de pe scenă care cât de cât mai există.

Tineretul își dă silința și face piese după piese, dar după ce plătești actorii constați că nu sunt foarte rentabile. Am făcut și asta, iar tu, ca producător, rămâi cu mai nimic, din cauza că nivelul de trai este așa cum este și nu poți pune un bilet în vânzare la un preț ridicat.

Astfel, încasările sunt la limita cheltuielilor și evident că nu e rentabil. Și ca să facem o paranteză, oferta de acest gen de la televizor nu mai este foarte bogată deoarece lumea merge pe scandal, politică și alte lucruri de acest gen, iar ce avem acum este un divertisment bazat pe defectele primare ale omului.

Iar acest fapt nu e nimic nou, noi ca națiune, practicăm acest lucru de foarte mult timp. Umorul s-a calat pe prost, pe bețiv, pe idiot, șchiop, pe orb și pe chestiunea că scoatem umorul din handicap, ceea ce în oricare loc din lume nu e permis și nu e OK. De asemenea facem haz pe statutul de prost plătit al românului, ceea ce iarăși nu OK”, a spus actorul.

”Chiar nu știu să vă spun cine e de vină. Părerea mea e că nu e vina publicului, publicul nu are un cuvânt de spus sau un megafon prin care să spună televiziunilor că ”dacă nu ne dați asta, noi nu ne mai uităm”. Nu.

Foarte mulți se plâng pe stradă, ei spun foarte multe lucruri, de exemplu, despre show-urile astea unde vin tot felul de agramați care își bat nevestele. Eu, personal, am impresia că mă uit la show-uri din Papua Noua Guinee.

Și ca să revenim, eu cred că cei care difuzează chestiunile astea ar trebui să pună mai mult interes în a pune lucruri mai spălate, mai decente, care cu puțină răbdare și timp vor începe să prindă la public.

La noi merge foarte bine bârfa. Eu nu spun că în alte țări nu există show-uri bazate pe bârfă, dar le numeri pe degete, restul sunt spectacole curate și decente. Nu spun că sunt show-uri de mare profunzime, nici la noi, la ora 20.00, nu se difuzează emisiuni în care se vorbește despre Kant sau să fie invitat Patapievici, dar măcar să se difuzeze ceva care să fie spălățele și cu un umor curant care să aibă oameni interesanți. Au fost încercări, dar nu fost lăsate să ajungă la maturitate. Pentru că dacă nu performează din prima, marii producători nu au răbdare cu așa ceva”, este de părere Moștenescu. 

În ceea ce privește perspectivele profesionale în Londra, Dragoș Moștenescu este optimist. Actorul susține spectacole de comedie la Leicester Square Theatre.

”Momentan am găsit o piață de comedie foarte bine definită, sunt undeva la 150-200 de cluburi de comedie numai în Londra, unde am intrat și am făcut câte 5-7 minute , iar acum am ajuns la 10-15 minute, deoarece minutele ți se dau pe parcurs. Sunt o figură cunoscută în țară, dar aici, cu tot backgroundul meu, nu mă știe lumea.

Dar am trecut de această etapă și pot spune că, în trei luni de zile, am luat trei premii (n. red. la stand-up) la trei concursuri de începători, ca să zic așa”, a mai declarat actorul pentru sursa citată.