3dots.ro

Eurovision 2021. Cu Amnesia lui Roxen am uitat și drumul spre finala concursului…

Eurovision 2021. Cu Amnesia lui Roxen am uitat și drumul spre finala concursului…

Nu c-ar fi cea mai mare problemă a României din acest moment, dar se pare că nici finala Eurovision-ului n-o prea mai putem prinde…

Firesc, cauzele acestui eșec sunt aceleași care ne împiedică să facem performanță în multe alte domenii, e vorba sistemul de valori la care ne raportăm, unul în care nu calitatea primează întotdeauna, ci alte interese mai mult sau mai puțin obscure.

Mă rog, ar fi fost o adevărată tragedie să fi câștigat Eurovision-ul, având în vedere cheltuielile necesare organizării finalei, iar TVR a rămas aceeași instituție în care se cheltuie mulți, foarte mulți bani, pe mai nimic.

Degringolada a început cu o zi înainte, la prestația din fața juriilor naționale, când Roxen s-a confruntat cu probleme tehnice, însă organizatorii i-au mai acordat o șansă, atât ei cât și altor doi artiști care au întâmpinat probleme similare.

Chiar dacă nu a fost transmisă de televiziuni, această reprezentație, ce a avut loc luni, a contat la fel de mult pentru calificare ca și cea din semifinala tocmai încheiată, întrucât show-ul a fost votat de juriile de specialitate din 19 ţări, votul lor contând în proporţie de 50%, la fel ca al publicului.

Comunitatea ESCUnited a transmis pe pagina de Youtube reacțiile unor reprezentanți ai presei de specialitate în timpul prestațiilor din fața juriilor, iar Roxen nu i-a impresionat deloc

Jurnaliștii prezenți la Rotterdam și-au pus mâinile pe cap pe parcursul prestației și și-au exprimat îngrijorarea că Roxen nu ar fi în sincron cu melodia.

Unul dintre ei este surprins în momentul în care spune ”Săraca, Roxen”, iar altul este de părere că românca ”este complet pe lângă”. ”Trebuie să spun că a fost una dintre prestațiile mai puțin bune ale ei”, mai spune un jurnalist.

Nici prestația din această seară a lui Roxen n-a reușit să impresioneze, iar melodia interpretată – ”Amnesia”, a ratat calificarea în finala concursului ce va avea loc sâmbătă.

Pentru că Eurovision n-are nimic de a face cu olimpismul, iar ponderea sa în industria muzicală e una infimă, întrebarea pe care ar trebui să și-o pună mulți ar fi… De ce insistăm în fiecare an?

Pentru a te impune într-un astfel de concurs, în care așa-zisele reguli sunt superflue, subiective, ce țin de afininăți geografice și de alte genuri de alianțe, trebuie să fii foarte bun, fie la nivelul piesei prezentate, fie la cel al conceptului în care o prezinți și pentru a le putea produce e nevoie de creativitate. Punct! O luăm de la capăt în 2022…

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs