3dots.ro

Eurovision 2023, telespectatorii reproșează TVR: ”După ce ne-au umilit ca pe ultimii fraieri, parcă ne întrebați dacă mai trebuie să participe România la jaful ăsta”

Eurovision 2023, telespectatorii reproșează TVR: ”După ce ne-au umilit ca pe ultimii fraieri, parcă ne întrebați dacă mai trebuie să participe România la jaful ăsta”

Eurovision 2023. Ca și în anii precedenți, în opinia publică s-a născut o dispută referitoare la oportunitatea ca televiziunea națională să cheltuie o sumă serioasă de bani publici pentru a participa la concurs…

Trei țări – Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru – au luat deja decizia de a se retrage de la Eurovision 2023, din cauza taxei prea mari, dar România merge înainte și va concura la cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest, în pofida scandalului legat de votul anulat de la concursul de anul trecut.

După cum se știe, la ediția din 2022 a concursului Eurovision s-a produs un imens scandal  care a avut în centru România și alte 5 state participante. Din cauza unor pretinse nereguli la tiparul de vot, votul acestor state, implicit al României, au fost anulate și înlocuite cu un rezultat agregat bazat pe tipare de vot similar.

În plus, la ultimele cinci participări, România a avut ani în care nici măcar nu a intrat în finală, iar la edițiile la care a facut-o, locul final ocupat a fost unul situat spre finalul clasamentului.

Anul trecut, participarea României la Eurovision a costat contribuabilul român: 1,57 milioane de lei: suma de 782.000 de lei a reprezentat taxa pentru participarea la concurs şi 380.000 de lei organizarea Selecţiei Naţionale.

Cam acestea sunt argumentele pentru ca România să nu mai participe în concursul muzical, potrivit multor comentarii de pe pagina de Facebook a concursului.

”După ce ne-au umilit ăia ca pe ultimii fraieri și după favoritismul absolut de anul trecut, pot doar spune felicitări pentru toți banii irosiți și la cât mai puțini ani“.

”Parcă prin luna mai făceați sondaj să ne întrebați dacă mai trebuie să participe România la jaful ăsta de concurs, apoi nu ați mai anunțat nimic, iar acum ne spuneți că faceți selecție pentru 2023. După ce s-a întâmplat în mai, trebuia boicotat minimum câțiva ani concursul ăsta“.

”Ce se întâmplă oare cu România asta? Nu ne dezmințim deloc! Anul trecut au măturat pe jos cu noi și părea că murim cu dreptatea în mână. Și acum… Mergem din nou la tăiat (de transmisie, de voce, de drepturi, de demnitatea noastră ca țară )“.

”Pe cine mai interesează aceasta mascaradă numită Eurovision, că oricum totul e politic! Nu mai bine ne retragem?“.

”Iar vă duceți la Eurovision, după tot ce s-a întâmplat?“.

Conform tragerii la sorți, România va participa în cea de-a doua semifinală Eurovision 2023, pe 11 mai, la Liverpool.

Anul acesta, la a 67-a ediție a concursului ESC, participă 37 de ţări. Dintre acestea, doar 31 vor concura în semifinale pentru cele 20 de locuri ale finalei Eurovision.

Restul de șase sunt calificate direct în marea finală: Ucraina – câștigătoarea ediției 2022, împreună cele cinci mari țări plătitoare participante: Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.

Semifinalele sunt programate pentru zilele de 9 şi 11 mai, iar finala Eurovision 2023, pe 13 mai 2023.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs