3dots.ro

Eurovision. România, cel mai slab rezultat din istorie: zero puncte

Eurovision. România, cel mai slab rezultat din istorie: zero puncte

Și ediția din acest an a Eurovision a reușit să provoace scandaluri. Unele mai mari, altele mai mici…

După finală, unii contestatari afirmă că rezultatul a fost manipulat pentru a oferi Suediei organizarea ediției de anul viitor, pentru a aniversa așa cum trebuie 50 de ani de la momentul la care ABBA a câștigat concursul, în 1974.

De altfel, piesa interpretată de Loreen, Tatoo, a adus în mintea multora o altă melodie a ABBA, ”Winner takes it all”, dar, pentru liniștea urechilor noastre, specialiștii ne-au explicat ca sunt in game diferite.

Despre noi, numai de ”bine”, din ce în ce mai ”bine”! România nu numai că nu a ajuns în finală, dar nu a obținut niciun punct în semifinală. România și San Marino sunt sigurele țări cu punctaj zero în acest an!

România, reprezentată de Theodor Andrei, cu piesa ”D.G.T. (Off and On)“, și San Marino s-au clasat, la egalitate, pe ultimele două locuri în semifinala a doua. Țara clasată pe ultima poziție în prima semifinală, Malta, a obținut, totuși 3 puncte.

Punctajul nul clasează România și San Marino, de asemenea la egalitate, pe ultimele două locuri în clasamentul general din acest an: 36 și 37, potrivit eurovisionworld.com.

Este cel mai slab rezultat înregistrat de România din toate participările de până acum la Eurovision. Chiar dacă la alte ediții reprezentații României nu au reușit să treacă de semifinale, aceștia au reușit, totuși, să obțină puncte.

Ar mai fi de menționat că anul acesta, în semifinale, au votat doar telespectatorii, fără juriile de specialitate. Juriile de specialitate au votat în marea finală, la aceste voturi adăugându-se televotingul.

Moldova, reprezentată de Pasha Parfeni, cu melodia ”Soarele și luna“, s-a clasat pe locul 5 în prima semifinală, iar în marea finală pe locul 18.

TVR ar trebui să-și reevalueze în mod clar intențiile în legătură cu participarea la acest concurs. Banii cheltuiți, și nu puțini, ar merita investiți în ceva mai bun, în teatru tv, dacă ar fi să dăm numai un exemplu…

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs