3dots.ro

O posibilă explicație a faptului că și Elvis Presley și fiica sa au murit în urma unui stop cardiac

O posibilă explicație a faptului că și Elvis Presley și fiica sa au murit în urma unui stop cardiac

Lisa Marie Presley a murit  la numai 54 de ani, din cauza mai multor stopuri cardiace făcute pe 12 ianuarie 2023. Tatăl ei, Elvis Presley, a decedat tot în urma unui infact. Să fie doar o pură coincidență?

Atât tatăl, cât și fiica au murit prematur din cauza problemelor cardiace și ar putea exista un motiv pentru care familia Presley are acest istoric medical. Ce le-ar fi putut cauza?

Elvis Presley a fost găsit fără suflare, la doar 42 de ani, într-una din băile de la Graceland, proprietatea sa. Cauza morţii cântărețului a fost infarctul, despre care medicii legiști susțin că l-a suferit din cauza dependeţei lui de medicamente.

Biograful Sally Hoedel e de părere că nu dependenţa i-a grăbit sfârşitul, ci un alt factor, unul complet surprinzător.

Hoedel este de părere că starea precară de sănătate a lui Elvis nu a fost cauzată de dependenţa sa de medicamente, ci unei multitudini de boli congenitale.

În ”Elvis: Destined to Die Young”, Sally Hoedel  afirmă că Presley nu era un simplu dependent de medicamente, ci un bărbat bolnav cu adevărat, care încerca din răsputeri să-și susțină câștigurile financiare importante.

Hoedel  susţine că Elvis dezvoltase, într-adevăr, o dependenţă de pastile, dar că el începuse să ia acele tratamente pentru a trata bolile de care suferea.

Conform celor declarate de biograf, n-ar fi foarte cinstit ca Elvis să fie judecat doar prin prisma faptului că era dependent de medicamente, pentru că bietul om se născuse deja cu cinci boli destul de serioase, pentru care trebuia să ia tratamente.

Biograful face o paralelă între faptul că Elvis şi-a pierdut viaţa la 42 de ani şi mama lui, Gladys Presley, care a decedat tot tânără, la numai 46 de ani, iar medicamentele pe care le luau cei doi erau total diferite. De asemenea, trei dintre unchii săi au murit la vârste tinere.

Elvis suferea de o deficiență care îi putea afecta plămânii și ficatul, avea probleme cu colonul, cu sistemul imunitar, în plus, mai era și insomnia, cu care s-a confruntat întreaga sa viață.

”Elvis a fost redus la acel superstar rock'n'roll, care a murit în baie după ce a luat prea multe pastile, însă imaginea lui e mult mai complexă de atât…”, a declarat Hoedel pentru The Observer

Concluzia lui Hoedel este că sumedenia de probleme de sănătate cu care s-a confruntat familia Presley, bolile fiind unele congetinate, a fost produsă din cauza faptului că bunicii săi materni erau veri de gradul I, iar această uniune ar fi condus la apariția unei anomalii genetice care s-a transmis urmașilor lor.

În acea perioadă istorică nu era deloc neobişnuit în faptul căsătoria unor veri primari. Era o practica obişnuită, una aleasă mai ales din considerente financiare, pentru ca averea să rămână în familie. Iar familia lui Elvis Presley n-a făcut excepţie, dar acest lucru, se pare, a avut urmări… 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs