Florin Călinescu a închis restaurantul din București și s-a mutat la țară

22 Noi 2020 | scris de Anita Raicu

În vremurile destul de tulburi de prin aglomerațiile urbane, Florin Călinescu a ales să se îndepărteze de tumultul orașului, închizând restaurantul pe care îl avea în București și retrăgându-se la țară. 

Florin Călinescu a închis restaurantul din București și s-a mutat la țară

Florin Călinescu are o adevărată fermă de animale la casă părintească din Bădana, județul Argeș. Asta nu-l împiedică să fie destul de activ și la fel de acid în comentariile de pe pagina lui de Facebook.

”În comuna Băbana s-a născut tata şi aici mi-am petrecut o bună parte a copilăriei.

Ocupat cu viaţa la ţară, am mai slăbit. Am o gospodărie cu multe animale: 83 de găini, 5 porci de Bazna, doi băieţi şi trei fete, 42 de bibilici, 9 gâşte, doi câini lupi şi doi Schnauzeri pitici.

Am avut şi capre cu iezi, dar iedul s-a făcut mare şi l-am dat pentru că se ţinea de rele', a spus Călinescu.

Revenirea în locurile în care a copilărit îl face pe Florin Călinescu nostalgic.

”Cu trecerea vremii, mă gândesc la multe lucruri din copilărie. De exemplu, de ce nu mai e zăpadă şi loc de săniuş. Noi ne dădeam cu sania aproape de casă şi aveam grijă doar să nu treacă vreo maşină. Şi nici nu prea treceau maşini pe atunci.

Acum, pentru a merge la zăpadă, eşti nevoit să pleci la munte sau undeva departe de casă. Nu mai există poveşti la bradul de Crăciun. Poate din cauza schimbărilor climatice. Mai vedeţi copii care se joacă, de dimineaţă până seară, până la leşin, «Lapte gros» sau «Leapşa»?! Acum bucuria e un laptop, o tabletă', spune actorul.

Călinescu îşi aminteşte și de traiul alături de bunici şi de bolile copilăriei, care erau întâmpinate cu mai puțină îngrijorare decât în prezent. 

”Cine să se spele pe mâini sau să nu ia de pe jos ce cădea. Dimineaţa, străbunicul ne urca în căruţă şi du-te la pădure, la porumb, la prune, unde avea familia treabă.

Străbunicii mei au murit fără să ştie ce sunt ăia bani şi ce e ăla spital. Cam tot ce aveau nevoie făceau în casă, de lână, de cânepă, de in, de piele, de lemn, de lut. Mai veneau ţigani de la care luau un ceaun sau o pălărie. Iar farmacia era în spatele casei, se ducea bătrâna prin pădure, pe câmp', a mai spus Florin Călinescu.


CLICK - Follow us on Google News