3dots.ro

Florin Zamfirescu: Eu m-am plictisit pe Pământ. Am fost aici, mă simt bine, dar, gata, m-aș cam duce…

Florin Zamfirescu: Eu m-am plictisit pe Pământ. Am fost aici, mă simt bine, dar, gata, m-aș cam duce…

La 74 de ani, Florin Zamfirescu mărturisește că deși are numai motive de satisfacții, s-a plictisit de viața și simte că va veni momentul în care se va duce…

”Am călătorit foarte mult, prin natura meseriei. De-a lungul celor 50 de ani de teatru, am bătut Europa, am fost în America. În Australia nu am fost, atâta. Am ajuns și-n Canada, și-n Africa, în Asia… Am fost.

Niciodată nu m-am dus în excursie, dar acum, când aș putea, pentru că nu mai plec în turnee, nu mai am plăcerea. Am obosit. Vreau, și-mi place să stau acasă. Nu mai sunt călător. Prefer să citesc, să mă uit la un film și să scriu.

Am viața pe care mi-am dorit-o și pe care mi-am construit-o. Am o casă pe pământ, 1.300 de metri de grădină în jur, gazon, grădină de zarzavat. Am căței, am și o broască țestoasă.

Am o soție minunată, care-i medic. Iar acum am nevoie mare. Așa s-a întâmplat, nu am căutat eu un medic pentru că nu puteam. Și sunt mulțumit. Și ce să fac, scriu. Am publicat două cărți până acum, urmează celelalte două.

M-am retras și i-am lăsat pe cei tineri, am devenit un bun spectator. Merg la teatru, merg la filme, citesc. Mă simt și eu un bătrânel acolo. Dar nu pot să tac. Mai apar în emisiuni unde-mi dau cu părerea, ca urmare a spaimelor pe care le am.

În aparență stau foarte bine cu sănătatea, cu soția doctoriță, care are grijă de mine. Iau cam multe pastile pe zi, dimineața și seara. Cam 20.

Am cam toate. Întreabă-mă ce nu am. Nu mai fumez de vreo cinci ani. Dar culmea, visez și acum că fumez. E iarba naibii tutunul. Dar… cât o mai fi. Eu m-am plictisit pe Terra. Am fost aici, mă simt bine, mă bucur de succesele oamenilor. Dar eu gata, m-aș cam duce.

Uite că mă bucur, și am și timp liber. Am copiii foarte buni, Vlad e directorul Teatrului Bulandra. E regizor, are succese enorme, are sălile pline când joacă. S-a căsătorit acum, a doua oară. Ștefana e o minune. E actriță, e regizoare, e conferențiar la UNATC. Am fost la ea la clasă, mâine mă duc, din nou, că are examen, să o văd. Am și o minune de nepoți, unul e pianist, altul pictor, altul e toboșar, cel mic e înnebunit de matematică.

Am numai motive de satisfacție, dar m-am plictisit de viața pe Pământ. De viața asta înspăimântătoare. Mă obsedează versul lui Nichita Stănescu – ”Și eu numai pentru ea trăiesc, în viața fioroasă de sub ceresc”. De ce o fi zis asta Nichita?… ”Viața fioroasă de sub ceresc”., a declarat Florin Zamfirescu, într-un interviu pentru Cancan.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs