Freddie Mercury se gândise la alt titlu pentru ”Bohemian Rhapsody”

Freddie Mercury se gândise la alt titlu pentru ”Bohemian Rhapsody”

Manuscrisul ”Bohemian Rhapsody”, celebra și îndrăgita melodie a formaţiei Queen, sugerează că Freddie Mercury s-a gândit să dea cântecului un alt titlu: ”Mongolian Rhapsody”, scrie CNN.

Descoperirea a fost făcută în urma apariţiei a 15 pagini de versuri, linii vocale şi armonii scrise de mână de Mercury în timp ce compunea hitul.

În partea de sus a unei pagini introductive, Mercury pare să fi tăiat cuvântul ”mongolian” înainte de a-l înlocui cu  ”bohemian”.

De asemenea, versurile nefinalizate dezvăluie și alte idei care au fost abandonate sau reconfigurate, inclusiv versuri alternative, cum ar fi ”Time for good-byes now, is this reality”.

În altă parte, o versiune necunoscută a versurilor care încep cu ”Mama, just killed a man”, era în schimb ”Mama, there’s a war began; I’ve got to leave tonight”.

O altă pagină prezintă o abundenţă dezordonată de cuvinte şi fraze, dintre care unele au apărut în melodia finală, inclusiv ”Galileo”, ”Bismillah” şi ”Fandango”, în timp ce altele precum ”Matador” şi ”Belladona” nu au fost păstrate).

Manuscrisul se numără printre cele aproximativ 1.500 de bunuri personale ale cântăreţului care urmează să fie licitate la Sotheby’s din Londra.

Obiectele sunt puse în vânzare de prietena apropiată a lui Mercury, Mary Austin, care a moștenit cea mai mare parte a averii sale şi a avut grijă de fosta sa casă din Londra – şi de conţinutul acesteia, inclusiv de versurile nefinalizate – după moartea sa în 1991.

Se aşteaptă să ca suma strânsă în urma licitației, ce va avea loc în luna septembrie, să fie cuprinsă  între 800.000 şi 1,2 milioane de lire sterline.