3dots.ro

George RR Martin, după Game of Thrones: ”Finalul cărții va fi diferit, vor fi și unicorni…”

George RR Martin, după Game of Thrones: ”Finalul cărții va fi diferit, vor fi și unicorni…”

După ce ultimul episod al ”Game of Thrones“ a dezamăgit pe majoritatea fanilor poveștii, scriitorul George R. R. Martin, a cărui saga a stat la baza scenariului, a simțit nevoia să intervină și să explice că în ultimul său roman din ”Cântec de gheaţă şi foc“ va avea un final diferit.

”Ultimul episod. După 8 sezoane grozave, Game of Thrones a ajuns la final. Este greu de crezut. Să fi trecut aproape un deceniu de la cina mea cu regizorii David Benioff şi D.B. Weiss? I-am întrebat dacă ştiu cine este mama lui Jon Snow. Din fericire, ştiau. Aşa a început totul. 

N-am avut nicio idee, în acea după-amiază la Palmier, că eram pe punctul de a începe o călătorie care avea să-mi schimbe viaţa. Am scris cărţi şi poveşti pentru show-uri de televiziune şi film şi înainte. Unele chiar s-au făcut. Nu aveam de unde să ştiu că acum va fi diferit, că serialul nu numai că va fi realizat, dar va deveni şi cel mai de succes show de televiziune din istoria HBO, că va câştiga un număr record de premii Emmy, că va deveni cel mai popular (şi mai piratat) serial din lume şi că va transforma un grup de actori talentaţi, dar în mare parte necunoscuţi, în celebrităţi şi vedete importante.

Cu atât mai puţin nu mi-am imaginat că aş deveni şi eu cumva o celebritate … şi, ca să fiu sincer, încă nu ştiu cum s-a întâmplat asta. A fost o adevărată aventură, cel puţin“. (…)

Aş putea continua, dar sunt prea multe de spus. Despărţirea este o suferinţă dulce-acrişoară, a scris Bard. În săptămânile şi lunile ce vor veni, voi scrie despre câteva dintre momentele mele preferate de la realizarea acestui show de televiziune. Din când în când, mă simt nostalgic… Iar acum sunt atât de multe amintiri şi prea puţin timp să le amintesc pe toate”, a scris Martin, pe blogul său.

Cea mai așteptată informație așteptată de fani de la George R.R. Martin este despre cum vede el să se petreacă finalul poveștii. 

”Cum se va termina totul? Aud că fanii întreabă asta. La fel ca şi serialul? Diferit? Ei bine, da. Şi nu. Şi da. Şi nu. Şi da. Şi nu. Şi da. Lucrez într-un mediu foarte diferit de cel al lui David şi Dan, nu uitaţi asta. Ei au avut şase ore pentru acest sezon final. Mă aştept ca ultimele două cărţi ale mele să umple 3000 de pagini de manuscris, înainte de a fi terminat de scris… şi dacă sunt necesare mai multe pagini şi capitole şi scene, le voi adăuga.

Există personaje care nu au reuşit niciodată să apară pe ecran, iar altele care au murit în show, dar încă mai trăiesc în cărţi. Aşa că cititorii vor afla ce s-a întâmplat cu Jeyne Poole, cu Lady Stoneheart, Penny şi porcul ei, Skahaz Shavepate, Arianne Martell, Darkstar, Victarion Greyjoy, Ser Garlan Gallant, Aegon VI şi o mulţime de alte personaje atât minunate, cât şi mici, pe care telespectatorii nu au avut şansa să le întâlnească. Şi da, vor exista unicorni… un fel de unicorni.

Care va fi sfârşitul «real»? E o întrebare stupidă. Câţi copii a făcut Scarlett O'Hara? (protagonista romanului ”Pe aripile vântului“, de Margaret Mitchell – N.R.). Ce spuneţi de asta? Voi scrie finalul. Îl veţi citi. Apoi, toată lumea poate avea propriile opinii despre el şi îl va putea discuta pe internet“, a scris George R. R. Martin. 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs