Jude Law, în rolul lui Henric al VIII-lea: obez, răspândind o duhoare de sânge, fecale și transpirație

Jude Law, nevoit să împrăștie în rolul lui Henric al VIII-lea o duhoare de sânge, fecale și transpirație

Drama istorică  ”Firebrand” a avut parte de o primire cu adevărat spectaculoasă la premiera sa în cadrul Festivalului de Film la Cannes, primind nu mai puțin de opt minute de ovații furtunoase din partea criticilor și spectatorilor.

Pelicula britanică aduce pe ecran povestea ultimilor ani din viața Regelui Henric al VIII-lea, în interpretarea actorului Jude Law sub bagheta regizorului Karim Aïnouz.

În cadrul unei conferințe de presă ce s-a desfășurat tot în cadrul festivalului de pe Riviera franceză, Jude Law a dezvăluit câteva elemente extrem de inedite din timpul filmărilor.

Pentru a reproduce cât mai autentic atmosfera de la curtea lui Henric, echipa de producție a mers destul de departe…

Despre Henric al VIII-lea se spune că, în ultimii săi ani de viață ar fi suferit de ulcere cronice ale picioarelor, despre care se crede că ar fi fost cauzate de o infecție căpătată în urma unui accident pe care l-a suferit în 1536.

Jude Law a declarat asistenței că în timpul filmărilor a fost nevoit să răspândească un aer fetid în jurul său, de sânge, materii fecale și sudoare…

”Cronicile spun că mirosul lui Henric putea fi sesizat de la câteva încăperi distanță.  Piciorul său era într-un proces de putrefacție și încerca să ascundă duhoarea sub mirosul uleiului de trandafir.

Am crezut că replicarea mirosului fetid va avea un efect puternic asupra celorlalți actori”, a declarat Jude Law, citat de Variety.

Actorul britanic a explicat că  pentru a crea acel miros pestinențial pe care îl răspândea Henric, echipa de producție s-a folosit de cunoștințele unui parfumier.

”Ea (parfumierul – N.R.) este creatoarea unor parfumuri absolut minunate, dar tot ea paote fi autorul și a celor mai scârboase. Era un iz în care se simțeai miros de sânge, materii fecale și transpirație.

Inițial l-am folosit într-un mod foarte subtil, dar ulterior a fost vorba de un adevărat ”festival””, a mai spus actorul britanic.

”Atunci când Jude a intrat pe platorul de filmare, a fost oribil”, și-a reamintit și regizorul peliculei, Karim Aïnouz.

Un alt element de cancan, dezbătut deopotrivă de critici și de public, a fost dacă Law a avut nevoie de o dublură pentru scena de sex în care apare fundul proeminent al regelui.