3dots.ro

Kate Winslet, despre scena din Titanic, dacă Jack ar fi putut supraviețui: Se pare că eram și prea grasă – video

Kate Winslet, despre scena din Titanic, dacă Jack ar fi putut supraviețui: Se pare că eram și prea grasă – video

Din articol:

Mai bine de 25 de ani de momentul în care spectatorii lăcrimau discret în sălile de cinematograf urmărind scena tragică a finalului poveștii de dragoste din Titanic, Kate Winslet a consimțit să ofere pentru prima dată un răspuns la întrebarea dacă nu cumva cei doi îndrăgostiți ar fi putut supraviețui împreună pe ușa care plutea pe apele oceanului…  

”În fine, pentru veți auzi asta pentru prima dată de la mine, da, ar fi putut încăpea amândoi pe acea ușă, dar aceasta n-ar mai fi plutit, n-ar fi făcut-o”, a declarat Winslet în cardul podcast-ului 'Happy Sad Confused', realizat de Joshua Horowitz.

Horowitz a regizat momentul, oferindu-i lui Winslet imagini din interviul pe care i l-a luat cu câțiva ani în urmă partenerul ei din film, DiCaprio, care a refuzat să-și prezinte propria opinie asupa acestei dileme.

”La naiba, nu știu. Ăsta e răspunsul: nu știu”, a răspuns Winslet, râzând.

”Tot ce pot să-ți spun e faptul că am cunoștințe decente despre modul în care acționează apa, chiar am.

Dacă pui două persoane pe o scândură, ea devine imediat extrem de instabilă. Asta e sigur!

Nu cred că ar fi supraviețuit amândoi. Cu siguranță ar fi putut să încapă amândoi, dar ușa s-ar fi înclinat și s-ar fi scufundat, n-ar fi fost o idee sustenabilă”, a spus Winslet, după câteva secunde de gândire.

Winslet a menționat și faptul că, la momentul lansării filmului, era destul de criticată pentru faptul că avea probleme cu kilogramele.

”Și, se pare, că eram prea grasă. De ce erau așa de răi cu mine? Așa de răi, nici măcar nu eram plinuță”, și-a reamintit, glumind, Winslet.

Răspunsul actriței britanice vine la doar câteva zile după ce regizorul filmului, James Cameron, a mărturisit că a realizat chiar un experiment științific, care a dovedit că cei doi îndrăgostiți n-ar fi supraviețuit dacă Jack ar fi putut urca la rândul lui pe ușă pe care plutea Kate. 

”Am făcut un studiu științific pentru a termina o dată pentru totdeauna cu această problemă, după 25 de ani. 

Am avut și consiliere științifică din partea unui criminalist, expert în problemele induse de hipotermie, cu ajutorul căruia am reprodus datele fizice din timpul naufragiului.

Am folosit doi cascadori, cu aceleași date antropometrice ca Leo și Kate, i-am pus în apă înghețată și am montat o groază de senzori, pentru a determina dacă ar fi putut supraviețui în acele condiții.

Am simulat o serie de scenarii și, în fiecare dintre ele răspunsul a fost că nu ar fi putut supraviețui amândoi. Doar unul ar fi făcut-o.

Oricum, Jack trebuia să moară. E povestea lui Romeo și a Julietei. E un film despre dragoste, sacrificiu și despre faptul că suntem muritori. Iubirea se măsoară prin sacrificiu… Poate, după încă 25 de ani, nu va mai trebui să am de a face cu problema asta…”, a declarat Cameron pentru Toronto Sun.

În 2008, chiar și 'Mythbusters' a dedicat un episod pentru a identifica modalitățile prin care Jack ar fi putut supraviețui. Cameron nu acceptă niciuna din soluțiile găsite.

”OK, hai să vedem următoarea situație: ești Jack, ești în apă la zero grade Celsius, în creierul tău începe să se instaleze hipotermia, cei de la Mythbusters spun că acum ar trebui să-ți scoți vesta de salvare, apoi să o scoți pe a ei, să te scufunzi sub ușă și să le legi atât de bine încât să nu se desprindă imediat”, și-a declarat dezacordul Cameron.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs