3dots.ro

Linda Evangelista, desfigurată de o procedură cosmetică: De ce simțim nevoia să facem aceste lucruri cu corpurile noastre?

Linda Evangelista, desfigurată de o procedură cosmetică: De ce simțim nevoia să facem aceste lucruri cu corpurile noastre?

În cel mai recent număr al revistei People, fostul model Linda Evangelista, în vârstă de 56 de ani, vorbește despre traumele emoționale și fizice prin care trece în ultimii ani.

"Mi-a plăcut să fiu pe podium. Acum îmi este frică să dau de cineva pe care îl cunosc. Nu mai pot trăi așa, ascunsă și în rușine. Pur și simplu nu mai pot trăi cu această durere. Sunt dispusă să vorbesc în sfârșit", spune Linda Evangelista pentru People.

Perioada mai puțin fastă a vieții fostului model a început după ce a trecut printr-o procedură  de ''înghețare a grăsimilor'' –  CoolSculpting , aprobată de FDA, promovată drept o alternativă neinvazivă pentru liposucție — şi care a lăsat-o, după propriile afirmații ''deformată permanent'' și ''brutal desfigurată''.

Evangelista a intentat un proces în septembrie 2021 companiei Zeltiq Aesthetics Inc., solicitând daune în valoare de 50 de milioane de dolari şi susținând că nu a putut lucra de când a trecut prin șapte sesiuni de CoolSculpting, din august 2015 până în februarie 2016.

Aprobat de FDA în 2010, CoolSculpting utilizează un proces cunoscut sub numele de criolipoliză. Procedura funcționează prin plasarea unei cantităţi de grăsime între două palete, care răcesc grăsimea la o temperatură sub zero.

Studiile arată că tratamentul – care este popular datorită accesibilității sale și a timpului minim de recuperare – poate reduce depozitele de grăsime vizate cu până la 20%. 

La trei luni de la efectuarea tratamentelor, ea a început să observe umflături în zona bărbiei, a coapselor și a sânilor. Zonele corpului supuse procedurii de criogenizare au crescut brusc și au devenit din ce în ce mai tari. Apoi, ca din senin, au amorțit.

''Am încercat să remediez acest lucru de una singură, crezând că făcusem ceva greșit'', spune Evangelista. A început să țină dietă și să facă mai multe exerciții fizice. "Am ajuns să nu mai mănânc deloc. Am crezut că îmi pierd mințile."

În cele din urmă, în iunie 2016 a mers la medicul ei. ''Am urlat: Nu am mâncat, mor de foame. Cu ce greșesc?''

Atunci când a primit diagnosticul – hiperplazie adipoasă paradoxală, ea a afirmat: ''Ce naiba este asta?''. Și mi-a spus că nu trebuie să țin dietă și că niciun fel de exercițiu nu va remedia vreodată problema”. 

Hiperplazia adipoasă paradoxală este un efect secundar rar care afectează mai puțin de 1% dintre pacienții CoolSculpting. În aceste cazuri, procesul de înghețare determină îngroșarea și extinderea țesutului adipos afectat. 

Într-o declarație oferită revistei People, un reprezentant al companiei care a brevetat CoolSculpting spune că procedura ''a fost bine studiată cu peste 100 de publicații științifice și cu peste 11 milioane de tratamente efectuate în întreaga lume''.

”Efectele secundare rare cunoscute, cum ar fi hiperplazia adipoasă paradoxală, ''continuă să fie bine documentate în informațiile CoolSculpting pentru pacienți și furnizorii de servicii medicale''. 

"De ce simțim nevoia să facem aceste lucruri cu corpurile noastre? Întotdeauna am știut că voi îmbătrâni. Și știu că există procese prin care trece un corp. Dar pur și simplu nu credeam că voi arăta așa", spune Linda Evangelista.

Ea adăugă că simte și-a pierdut identitatea. ''Nu mă recunosc fizic, dar nici nu mă mai recunosc ca persoană. Ea — și ce înseamnă Linda Evangelista, ca supermodel — a cam dispărut''. 

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs