3dots.ro

Un tablou considerat pierdut în Primul Război Mondial s-ar afla în casa Madonnei

Un tablou considerat pierdut în Primul Război Mondial s-ar afla în casa Madonnei

Primarul oraşului francez Amiens i-a cerut Madonnei să împrumute muzeului din localitate un tablou din casa ei despre care se crede că ar fi „Diana şi Endymion”, de Jérôme-Martin Langlois, o pânză despre care de credea că a dispărut în Primul Război Mondial, scrie BBC.

Tabloul o înfăţişează pe zeiţa Diana şi pe păstorul Endymion și a fost pictat în 1822, apoi achiziţionat de către statul francez în 1873. A fost expus apoi în muzeul din Amiens, începând cu 1878.

În Primul Război Mondial tabloul a fost trimis spre păstrare la Luvru, doar că atunci când urma să fie înapoiat, în 1918, nu a mai fost găsit. S-a considerat atunci că lucrarea a fost distrusă în timpul unui bombardament.

Un curator de artă din Amiens a recunoscut pictura într-un  pictorial cu Madonna, publicat de revista Paris Match, în 2015, în care cântăreaţa americană apărea în imagini luate în casa ei.

Potrivit Le Figaro, Madonna a cumpărat tabloul la o licitaţie din New York, din 1989, pentru suma de 1,3 milioane de dolari.

Tabloul cumpărat de Madonna este cu trei centimetri mai scurt decât originalul, iar experții sunt de părere că ori este o copie foarte bine executată, ori din pânza originală a fost tăiată porţiunea de jos, unde se afla şi semnătura artistului.

Brigitte Fouré, primarul orașului Amiens, spune că nu o acuză de rea-credință pe Madonna, în legătură cu tabloul dispărut, dar i-a adresat un apel public să împrumute măcar pictura pentru ca aceasta să fie expusă din nou la muzeu, mai ales că Amiens candidează pentru poziţia de capitală culturală europeană pentru anul 2028.

„Cu această ocazie aţi putea să ne împrumutaţi tabloul pentru ca localinicii să redescopere această operă de artă şi să se bucure de ea”, a spus edilul într-un mesaj către artistă.

Madonna nu a comentat pentru moment cererea edilului din Amiens.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs