3dots.ro

Marian Olaianos a câștigat procesul cu TVR: trebuie să fie reangajat și primește despăgubiri!

Marian Olaianos a câștigat procesul cu TVR: trebuie să fie reangajat și primește despăgubiri!

Astăzi s-a produs un nou episod în dramoleta sentimentală din cadrul televiziunii publice, dintre Marian Oloianos și Nadine Vlădescu. Marian Olaianos a câștigat procesul intentat TVR, în primă instanță. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu apel, în 10 zile.

Marian Olaianos, 49 de ani, este căsătorit și are doi copii. El este unul dintre cei mai vechi și mai apreciați jurnaliști din departamentul Sport al postului public: lucra în TVR din 1999, a fost reporter de teren, comentator și a realizat mai multe emisiuni, cea mai de succes fiind Replay

Nadine Vlădescu e jurnalistă în domeniul cultural de peste un deceniu. A colaborat cu mai multe publicații de profil, a realizat traducerea unor opere literare și a lucrat pe post de interpretă de conferințe. Este angajată la TVR din 2022 și a fost gazda primei emisiuni de la relansarea TVR Cultural.

Pe 8 noiembrie 2022  au apărut în spațiul public informații despre faptul că Marian Olaianos a bruscat-o și a lovit-o pe Nadine Vlădescu, colega de la secția Cultural cu care avusese o aventură

După incident, Vlădescu a depus o plângere la conducerea TVR. ”Olaianos m-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei, m-a strangulat și m-a dat cu capul de perete”, a susținut realizatoarea tv. La rândul lui, Olaianos a reclamat că a fost hărțuit sexual.

”Așa cum am precizat și în fața Comisiei, dar și în plângerile penale împotriva agresorului meu, acesta m-a înjurat, m-a lovit cu palmele, cu pumnii și cu un set de chei în cap, peste față, urechi, brațe, corp, m-a strâns de gât, m-a dat cu capul de perete și m-a lovit cu pumnul în sânul drept. La momentul strangulării și lovirii cu capul de perete, surprins de filmarea din clădirea Președintelui – Director General (care arată doar o mică parte a agresiunii), el s-a asigurat – și înainte, și după agresiune – că nu vine nimeni și nu-l vede nimeni lovindu-mă”, declara Nadine Vlădescu.

Peste cinci luni, pe 9 martie 2023, Televiziunea Publică anunța concedierea lui Marian Olaianos, din ”motive disciplinare grave, ca urmare a raportului comisiei de cercetare disciplinară, elaborat în baza sesizării depuse de Nadine Vlădescu, în luna octombrie 2022, privind fapte de violență fizică și verbală a unui angajat al TVR – jurnalistul Marian Olaianos – asupra sa, însoțită de certificat medico-legal și de alte documente medicale.”

După concediere, Marian Olaiano a dat TVR în judecată, iar azi a primit un verdict favorabil.

Tribunalul Ilfov i-a dat câștig de cauză jurnalistului, TVR fiind obligată să-l angajeze pe funcția deținută anterior și să-i plătească salariile restante.

”Obligă pârâta la plata către reclamant a unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat reclamantul de la data concedierii şi până la data reintegrării efective”, se arată în decizia Tribunalului.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs