3dots.ro

Marina Almăşan, dreplică lui Leonard Miron: «Frustrat mic ce eşti! Lucrai ca stewardesă şi luai bani de la TVR»

Marina Almăşan, dreplică lui Leonard Miron: «Frustrat mic ce eşti! Lucrai ca stewardesă şi luai bani de la TVR»

Era evident că Marina Almășan nu avea cum să-i rămână datoare lui Leonard Miron, după ce acesta a catalogat-o drept o ”hienă care a divorţat şi s-a recăsătorit cu oricine a avut influenţă în TVR.”

Așa se naște un schimb de replici care probabil ce face deliciul cititorilor, încântați că niște oameni de televiziune fac în cele din urmă audiență, lucru pe care nu-l prea reușesc, sau reușeau, in cazul lui Miron, pe vremea când erau plătiți din bani publici.

”Eu fac parte din categoria oamenilor care ştiu să separe valoarea profesională a individului de caracterul său. Drept care, chiar dacă m-a dezamăgit în repetate rânduri, ca om ( şi nu mă refer la relaţia cu mine, ci la tot parcursul său, în timp), nu-i voi nega niciodată calităţile.

E adevărat, mi s-a părut de netolerat situaţia la care m-am şi referit, de altfel, în editorialul meu – când lui Miron i s-a tolerat (nu mă întrebaţi cum şi de ce) să lucreze ca stewardesa şi să ia bani de la TVR”, a spus Marina Almăşan pentru Fanatik.

”Dragă Leonard Miron! Sunt absolut sigură că, dacă soţul tău – care pare a fi un bărbat inteligent şi rafinat – ar şti cu ce te ocupi, te-ar povăţui de bine. Ţi-ar spune, cred : ‘dacă tăceai, filozof rămâneai’. 

Sunt, din câte ştiu, primul realizator care, alături de regizorul Luminiţa Dumitrescu, te-a băgat în seamă, la începutul anilor ‘90, dându-ţi ocazia să-ţi începi cariera de prezentator. Dar sunt obisnuită cu genul acesta de oameni, capabili să tragă scaunul până şi de sub picioarele celor care i-au ajutat cândva.

Ţi-am constatat, în ultima vreme, dorinţa disperată de a fi băgat în seamă cu orice preţ şi de a fi reprimit în TVR, institutie pe care ai trădat-o în repetate rânduri şi pe care, de la mantinelă, o critici cu orice ocazie.

Şi…cum poţi mai bine ieşi din anonimat, decât agăţându-te de nişte nume care – bune sau rele, cum or fi ele – au făcut istorie în TVR şi…’încă mai vând’.(..)

Niciodată nu ţi-am negat inteligenţa şi talentul, însă , se ştie, acestea nu au făcut întotdeauna casă bună cu caracterul. (‘Nu te plânge că eşti strivit, dacă te-ai născut vierme’ – Immanuel Kant) .

Iar aberaţiile pe care le-ai emis, de data aceasta nu doar pe blogul tău, ca de obicei, ci şi public, te descalifică total. Vorbeşti , bunăoara, de mariajele mele pline de interes, cu oameni influenţi care mi-ar fi netezit cariera şi… mă bagi în ceaţă (oricum, nu m-aş fi aşteptat chiar la tine să ataci problema căsniciilor mele).

De fapt, ca să fiu sinceră, nu înţeleg nici măcar la ce mariaje te referi : la cele reale – adică la inginerul şi mai apoi la folkistul care mi-au stat alături şi care numai persoane influente nu erau în materie de TVR, sau la mariaje metaforice, ale căror semnificaţii numai de tine văzute, mie îmi scapă?

Oare nu crezi că, dacă aş corespunde descrierii tale ( hienă oportunistă) cel de al patrulea deceniu în TVR m-ar fi găsit, poate, ‘a butoane’ şi nu ‘la munca de jos’?(..)

Leo, zău aşa? Te iei de Andreea (Andreea Marin – N.R.), măi frustrat mic ce eşti, de vedeta pe care, o sută de ani de n-o mai vede publicul, tot ştie de unde s-o ia?”, a completat Marina Almăşan pentru aceeaşi sursă.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU