Biografie. Singura femeie pe care a iubit-o cu adevărat Marlon Brando l-a înşelat cu fiul lui, adolescent

01 Aug 2021 | scris de Anita Raicu

Admirate, invidiate, dorite, celebritățile ascund o existență deseori marcată de traume și de lipsuri emoționale majore, în ciuda zâmbetelor largi pe care le afişează atunci când păşesc cu încredere pe covorul roşu.

Biografie. Singura femeie pe care a iubit-o cu adevărat Marlon Brando l-a înşelat cu fiul lui, adolescent

Apreciat de criticii de film şi vânat de producătorii de filme, adulat de public, în cei 60 de ani de carieră, Marlon Brando s-a remarcat drept un punct de referință al cinematografiei mondiale.

Destinul lui Brado nu a fost unul liniștit. Cu o copilărie dificilă, în care părinţii care nu i-au fost întotdeauna alături, Marlon nu a putut depăși sechelele anilor petrecuţi în sânul familiei, devenind o persoană cu un cult pregnant al personalităţii teribil, fapt care, nu de puţine ori, i-a adus probleme.

Aventurier notoriu, Marlon Brando a avut numeroase legături amoroase complicate şi nu a ratat nicio ocazie, atât cu femei, cât şi cu bărbaţi, uneori cu mai persoane deodată, devenind o imagine a fluidităţii sexuale, înainte ca acest concept să fie unul la modă la Hollywood.

În 1944, Marlon Brando și-a făcut debutul pe Broadway, iar doi ani mai târziu criticii l-au desemnat cel mai promițător actor. Talentat și foarte hotărât, Brando a ajuns în scurt timp acolo unde îi era locul – la Hollywood.

Primul său rol a fost al unui veteran de război în The Men (1950). Un an mai târziu, Brando a apărut într-un film care a câștigat patru Oscaruri – A Streetcar Named Desire (Un tramvai numit dorință). Cariera sa a atins apogeul odată cu interpretarea memorabilă a rolului șefului mafiot Don Vito Corleone, în filmul ”Nașul”, regizat de către Ford Coppola. După cum era de așteptat, pentru acest rol Brando a fost recompensat cu un Oscar, dar pe care a refuzat să-l accepte la aceea vreme.

Marlon Brando a fost considerat băiatul rău al anilor 60-70, însă nu a iubit cu adevărat decât o singură dată în viaţa sa, potrivit celi mai recente biografii realizate de către Tom Leonard.

Leonard dezvăluie o serie de amănunte picante din viaţa celui cu un comportament extrem de îndrăzneţ pentru perioada respectivă, în care societatea trata homosexualitatea un tabu.

“Homosexualitatea este atât de la modă, încât nici măcar nu mai constituie o știre. Ca mulți alți bărbați, și eu am avut experiențe homosexuale și nu îmi este rușine. Niciodată nu mi-a păsat prea tare de ceea ce crede lumea despre mine. Dar dacă e careva care crede că eu și Jack Nicholson suntem iubiți, să  creadă în continuare. Mi se pare amuzant”, a declarat Brando într-un interviu realizat în anul 1979.

În tinereţe, Marlon Brando şi bunul său prieten, cuceritorul Christian Marquand, au format un cuplu absolut irezistibil în cucerirea femeilor. Marquand avea cela mai bune și mai spontane replici, în timp ce Marlon Brando le zâmbea şiret. Lucururile au luat o întorsătură nebănuită, nu de puţine ori, cei doi obişnuiau să continue relaţiile sexuale şi după ce prezenţa feminină pleca.

Un fustangiu compulsiv şi un amant desăvârşit, Brando a avut relaţii cu Marilyn Monroe, Ursula Andress, Rita Moreno şi s-a culcat cu alte câteva sute de femei, dar nu refuza nici bărbații pe care îi considera atrăgători, dezvăluie Tom Leonard în biografia celebrului şi controversatului actor.

Potrivit autorului criticii care îl cataloghează pe Brando drept un simplu naricisit uită faptul că el provine dintr-o familie disfuncţională, în care tatăl său era un bărbat obsedat de alte femei, lucru care a determinat-o pe mama acestuia să devină dependentă de alcool.

Lipsa de iubire din partea părinţilor poate explica de ce actorul căuta doar relaţii lipsite de sentimente, de iubire, în care partea carnală juca cel mai important rol. De altfel, comportamentul lui Brando în privința femeilor era detestabil, cu cât una dintre ele îl dorea mai intens, cu atât devenea mai condamnabil.

Siguranța de sine, oferită și de averea pe care o adunase, Brando se folosea de faima obţinută pentru a ajunge în patul oricărei femei sau oricărui bărbat pe care punea ochii. Multe femei au ajuns să îi suporte atitudinea greu de suportat doar pentru că sperau, cu naivitate, că într-o zi aveau să îi ajungă soţii. “Pentru el, sexul era la fel de simplu precum mâncatul sau mersul la baie, susţine unul dintre foştii colegi”, notează Daily Mail. 

Totuși se pare că o femeie a reuşit să spargă această barieră emoțională și să îi cucerească inima, să-l facă implicat sentimental. Este vorba despre Jill Barner, o actriţă mediocră, cu 20 de ani mai tânără decât Brando.

Cheia spre inima lui Brando a fost comportamentul său atipic, nu a l-a implorat niciodată să o iubească, să revină în relația lor, aşa cum au făcut-o altele, iar această atitudine i-a adus dragostea lui Brando, susţine unul dintre biografii actorului. În plus, Jill Barner se mai afla pe aceeași lungime de undă cu Brando resimțind o ură profundă pentru monogamie.

Jill și Marloni s-au cunoscut cu ocazia unui menage a trois organizat de către Christian Marquand, care îi era iubit în acea perioadă. Marquand era în acelaşi timp şi amantul lui Brando. Iubirea dintre ei a luat sfârşit repede, căci ea s-a săturat de comportamentul deplorabil al starului şi, potrivit lui Brando, din dorința de a-l face să sufere s-a răzbunat culcându-se cu fiul lui.

În ultimii săi ani de viață, Marlon Brando a avut probleme majore de sănătate –  a suferit de cancer și de diabet, acesta din urmă afectându-i și vederea. În anii ’90, actorul ajunsese să cântărească 130 de kilograme. Brando a murit de insuficiență respiratorie cauzată de fibroză pulmonară în 2004, la 80 de ani.


CLICK - Follow us on Google News