Mihai Găinușă, despre iUmor: ”Îmi place Delia foarte mult, dar unde e umorul?”
Spre deosebire de mulți alții, care aleg din politețe să treacă peste subiect, Mihai Găinușă și-a spus părerea sinceră despre umorul practicat la televiziune și în cinema.
Găinușă nu mai apare pe micul ecran de când a renunțat să mai prezinte Cronica Cârcotașilor, în prezent moderând matinalul de la Național FM, alături de Oana Paraschiv.
Invitat în podcast-ul ”Vin de-o poveste”, realizat de Radu Țibulcă, Mihai Găinușă este de părere că umorul practicat acum în România nu mai este nici măcar la nivelul de acum câțiva ani.
Niciunul din juriu n-are umor
”Mi se pare că la televizor, deși e o emisiunea care se numește «iUmor», îmi pare rău să spun, dar niciunul din juriu nu are umor. Îmi pare rău că vă spun treaba asta. Dar când chemi pe cineva în juriu trebuie să fie un tip cu umor.
Îmi place Delia foarte mult, dar unde e umorul? Cum poate să jurizeze cineva care nu pare să aibă umor, precum Cheloo? Nu urmăresc, dar printre participanți or fi și niște oameni care au umor.
Uite Bendeac ținea emisiunea, așa cum «Chefi la Cuțite» era ținută de cei trei chefi. Acuma pe cine…? Mă rog, în fine”, și-a exprimat părerea Mihai Găinușă, despre show-ul iUmor, de la Antena 1, în podcast-ul amintit.
”Nu îi dai omului ce vream îl formezi să aprecieze calitatea”
Totodată, realizatorul crede că producțiile de film sau tv nu trebuie să îi ofere publicului chiar ceea ce își dorește, ci ceea ce vrea producătorul, să-l formeze să aprecieze calitatea.
”O să-mi sară în cap diferiți oameni care lucrează în televiziune. Nu trebuie să-i dai omului ce vrea, îi dai ce vrei tu și îl formezi să fie omul care să aprecieze ce e bun”, spune Mihai Găinușă.
Se jignesc singuri făcând aceste filme
Mihai Găinușă nu are o părere foarte bună nici despre cele mai recente filme românești de comedie.
”Dacă mă întrebi de filmele românești de comedie n-o să-ți răspund pentru că nu vreau să jignesc pe nimeni. Se jignesc singuri făcând aceste filme. E treaba lor. E slab umorul, foarte slab.
Trebuie să lucrezi cu niște oameni care au ceva în cap ( pentru ca umorul să devină mai bun – N.R.). Care pot să lucreze umor ca lumea. Nu să faci chestii previzibile și trase de păr, umor de situație de 3 lei, copiat din filme care se făceau acum 40 de ani”, a mai declarat Mihai Găinușă.