Mircea Radu: Recepționera mi-a trântit cheia pe masă și a uitat să spună «mulțumesc», așa cum făcuse înaintea mea cu niște germani

28 Ian 2021 | scris de Anita Raicu

După controversa legată de declarația sa de avere, Mircea Radu s-a retras din funcția pe care o avea la TVR și a plecat din țară, într-o vacanță prelungită în Italia.

Mircea Radu: Recepționera mi-a trântit cheia pe masă și a uitat să spună «mulțumesc», așa cum făcuse înaintea mea cu niște germani

Pentru a-și ține la curent fanii cu tot ceea ce se petrece în viața sa, Mircea Radu a deschis o rubrică fixă pe Facebook, care se cheamă ”Jurnal italian”.

Până acum, Mircea Radu a vizitat Veneția, Roma, Vatican și Milano și postează foarte des pe rețelele de socializare detalii despre sejurul său italian.

”Jurnal Italian. ROMA

Nu m-am odihnit deloc. Mi-a fost ba cald, ba frig și m-am tot foit până în zori când am reușit să ațipesc. M-am trezit greu, cu un cap în care nu aveam niciun gând ci doar o durere surdă, așa cum mi se întâmplă când dorm cu aerul condiționat deschis.

Am stat sub pâlnia dușului frânt de oboseală minute în șir, nemișcat, dorindu-mi ca zecile de jeturi de apă să-mi foreze țeasta, să intre în mine, să-mi spele creierul ca să mă pot trezi.

Părăsesc Veneția cu senzații amestecate, de respect sincer, uimire, gratitudine dar fără nicio urmă de dragoste – același lucru îl simțeam în copilărie când plecam de la doamna V., o prietenă a bunicii mele, pe care nu puteam s-o îndrăgesc pentru că mi se părea indiferentă atunci când îmi dăruia cele mai scumpe jucării.

După un drum de șase ore, cu discuții scurte și tăceri lungi acoperite de muzica dată la radio, cu pauze de fotografiat la drumul mare, cu băut din degetare cafele tari și din cartoane sucuri false, am ajuns la Roma.

Sunt încă foarte obosit și hotărăsc să rămân în cameră să îmi pregătesc filmarea de a doua zi. În plus e foarte frig iar eu, ca un dandy (ce-o fi fost în mintea mea?), mi-am luat numai haine subțiri.

La televizor, la jurnalul de știri, e dezbătut pe toate părțile cazul tragic al italiencei omorâte de un rrom, și de aici aversiunea accentuată, uneori pe față, a italienilor față de români în zilele astea când are loc procesul.

Nu m-am simțit deloc confortabil când recepționera mi-a trântit cheia pe masă și a uitat să spună ”mulțumesc”, așa cum făcuse chiar înaintea mea cu niște turiști germani.

Acasă, unii apar la TiVi și se întreabă ipocrit: De ce domle condamnă ei întreaga Românie?'

Eu cred că italienii (germanii, americanii, ugandezii, turcii sau noi, dac-am fi în locul lor) laudă sau condamnă un popor după ”marfa” pe care o exportă.

Le-aș recomanda ipocriților să vadă bârna din ochi și le-aș aminti că la picioarele Domului din Florența, în metroul din Milano, în Piața San Marco din Veneția, sunt cerșetori care vorbesc românește nu într-o altă limbă”, a povestit Mircea Radu pe Facebook.


CLICK - Follow us on Google News