3dots.ro

Noi informații despre motivul pentru care reprezentantul Olandei a fost descalificat înaintea finalei Eurovision 2024

Noi informații despre motivul pentru care reprezentantul Olandei a fost descalificat înaintea finalei Eurovision 2024

Reprezentanții Olandei au făcut publiuce noi informații despre incidentul care a dus la descalificarea lui Joost Klein de la Eurovision 2024, relatează The Independent.

Joost Klein, reprezentantul Olandei, a fost descalificat de la Eurovision 2024 cu câteva ore înaintea finalei ce a avut loc sâmbătă seară, după ce poliția a primit o plângere din partea unei femei din echipa de producție, despre comportament necorespunzător al artistului.

Într-un comunicat de presă, organizatorul Eurovision, European Broadcasting Union (EBU), a declarat că „atât timp cât au loc cercetările, ar fi nepotrivit ca Joost Klein să continue să participe la concurs”.

AVROTROS, operatorul care se ocupă de participarea Olandei la concursul Eurovision, a comunicat că a propus EBU „mai multe soluții” la incident.

Potrivit AVROTROS, incidentul s-a produs în timpul semifinalei de joi, 9 mai. Joost Klein „a spus de mai multe ori că nu dorește să fie filmat”, iar apoi „a făcut o mișcare amenințătoare înspre camera de filmat”. AVROTROS adaugă că „Joost nu a atins-o pe operatoarea camerei de filmat”.

EBU a confirmat că „în mod contrar față de anumite relatări sau speculații de pe rețelele de socializare, în incident nu a fost implicat alt artist sau membru al vreunei delegații”.

După ce Joost Klein a fost descalificat, AVROTROS a anunțat că „a găsit pedeapsa foarte aspră și disproporționată”, spunând „Susținem bunele maniere – să nu fim înțeleși greșit – însă, după părerea noastră, descalificarea este o pedeapsă disproporționată față de acest incident”.

Explicând decizia luată, EBU a revenit și a anunțat că „menține o politică de toleranță zero față de comportamentul nepotrivit în cadrul evenimentului și intenționează să ofere un mediu sigur pentru toți angajații implicați în concurs”.

„În acest context, comportamentul lui Joost Klein la adresa unui membru al echipei reprezintă o încălcarea a regulilor Eurovision”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs