Octavia Geamănu, despre diferendul cu Antena 1: ‘Am fost nevoită să mă adresez instanțelor judecătorești și să spun stop abuzurilor’

Octavia Geamănu a fost înlocuită de o altă prezentatoare la pupitrul emisiunii Observator a Antenei 1 în luna iunie. După săptămâni de tăcere, ea a făcut primele declarații despre contractul ei cu Antena 1, afirmând că a intentat un proces instituției media. 

Într-o postare făcută pe pagina ei de Facebook, Octavia Geamănu afirmă că se simte nedreptățită și a explicat că ea continuă să meargă zilnic la muncă, este prezentă în redacție, dar nu și pe micul ecran.

”Întotdeauna am răspuns mesajelor pe care mi le-ați trimis. În ultimele două luni și jumătate am fost însă în situația de a nu putea să vă ofer un răspuns referitor la «dispariția» mea de la Observator.

Mi-a fost greu și îmi e greu și acum când scriu aceste rânduri să discut despre acest subiect chiar și cu apropiații, cu atât mai mult în spațiul public.

Dar cum «știrea» se rostogolește în online, consider că e momentul să nu mai evit să răspund sutelor de mesaje primite aici, pe Facebook.

Am tot sperat că lucrurile se vor clarifica. De altfel, nici angajatorul nu a oferit vreo explicație referitoare la «scoaterea mea de pe post» așa cum a fost interpretată, în mod real, de presă, ca și cum n-am existat, deși exist.

Merg în continuare în redacție și aștept că angajatorul să își respecte obligațiile convenite cu mine, căci eu, după cum bine știți, am prezentat Observator 19 doar în weekend, excepție făcând zilele de concediu ale colegilor din timpul săptămânii când n-am spus niciodată că nu vin în sprijinul echipei”, a spus prezentatoarea, care e deja în proces cu Antena 1.

”Sunt un om de echipă, muncitor, onest și pasionat de meseria mea. Din păcate, după aproximativ 18 ani în care am lucrat în acest trust și aproximativ 2 luni și jumătate de încercare permanentă din partea mea de a găsi o soluție amiabilă în disputa cu angajatorul, am fost nevoită să mă adresez instanțelor judecătorești și să spun stop abuzurilor în relația de muncă. Am dorit restabilirea adevărului.

Meseria de jurnalist a accentuat în cazul meu multe dintre lecțiile pe care le-am primit în adolescență, în facultate și în special de la tatăl meu. Să înlătur din start orice formă de abuz, orice tentativă de călcare a demnității în picioare, să nu fac compromisuri, să nu tolerez indolența!”, a mai transmis Octavia Geamănu.