3dots.ro

A murit actorul Paul Sorvino, cunoscut pentru rolul din Goodfellas

A murit actorul Paul Sorvino, cunoscut pentru rolul din Goodfellas

Paul Sorvino, celebru pentru rolul din „Goodfellas”, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani.

”Inimile noastre sunt frânte, nu va mai exista niciodată un alt Paul Sorvino, a fost dragostea vieții mele și unul dintre cei mai mari interpreți care au împlinit vreodată ecranul și scena,” a transmis soția actorului Dee Dee, care i-a stat alături în ultimele clipe.

Sorvino s-a născut și a crescut în Brooklyn, tatăl său a fost un imigrant din Italia. Paul și-a dorit să fie cântăreț de operă înainte de a începe actoria, în timp ce studia la Academia Americană de Muzică din New York.

Pe parcursul unei lungi cariere la Hollywood, Paul Sorvino a interpretat roluri în aproape 50 de filme și a devenit celebru pentru rolul mafiotului Paul Cicero în capodopera lui Martin Scorsese din 1990, ”Goodfellas”.

A mai jucat rolul lui Henry Kissinger în filmul ”Nixon” din 1995 și al lui Fulgencio Capulet în ”Romeo + Julieta” din 1996.

Paul Sorvino și-a făcut debutul în filmul din 1970 ”Where’s Poppa?” și a jucat, de asemenea, în seriale precum ”Law & Order” și pe Broadway.

Paul Sorvino are 3 copii, printre care actrița Mira Sorvino, câștigătoare a unui premiu Oscar, și actorul/producătorul Michael Sorvino.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU