Phil Collins, dependent de scaun cu rotile, nu renunță la turneul 'Not Dead Yet Live!'

03 Oct 2019 | scris de Anita Raicu

La 68 de ani, Phil Collins, nu mai poate ajunge pe scenă decât în scaun cu rotile, dar se încăpățânează să-și susțină toate spectacolele din turneul său ”Not Dead Yet Live!”, starea sa precară de sănătate oferindu-i o acoperire reală cât se poate de adevărată.

Phil Collins, dependent de scaun cu rotile, nu renunță la turneul 'Not Dead Yet Live!'

Phil Collins a fost surprins sâmbătă în timp ce era împins într-un scaun cu rotile către sala de concert. Vizibil slăbit, obosit și tremurând din toate încheieturile, artistul a reușit să ridice mulțimea în picioare cu piesele lui ”Another day in Paradise”, ”One more night”, ”I can’t dance” sau ”In the air tonight”.

Duminică, 29 septembrie, fanii lui au încremenit când a căzut lat pe scenă, în timpul spectacolului. Collins s-a lovit puternic la spate și a fost dus de urgență la spital pentru a fi tratat. El ar trebui să cânte la Pittsburgh, Pennsylvania, după ce organizatorii au anulat concertul de luni din Detroit, Michigan. Însă probabilitatea ca el să fie în stare să se urce pe scenă este extrem de mică.

Phil Collins și-a anunțat retragerea din lumea spectacolelor încă din iunie 2017, după ce a suferit o puternică lovitură la cap în camera lui de hotel.

După câteva luni de la externarea sa din spital s-a reapucat să consume alcool în ciuda faptului că doctorii îi interziseseră să se mai atingă de băutură după ce a fost diagnosticat cu semipareză, în 2012. Collins a povestit că turna mai multe sticle de whisky pe gât pentru a scăpa de durerile îngrozitoare de spate.

Ideea turneului ”Not Dead Yet Live!” i-a aparținut lui Nicolas, fiul lui Collins, în vârstă de 18 ani, un baterist extrem de talentat, care avea nevoie de un impuls în carieră.