Despre PRO TV și ipocrizie. Ciutacu: N-am mai văzut atâta lașitate și curvăsărie în presa românească

Autor:

Data:

Un angajat PRO TV s-a îmbolnăvit de COVID-19, iar lucrurile stau cam așa…

PRO TV a trimis media o notificare în care specifică că publicarea unor informații care folosesc date cu caracter personal încalcă legislația GDPR și că va lua măsurile de rigoare în cazul încălcării acesteia.

”Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului, viata privata, onoarea si reputatia, precum si dreptul la propria imagine” scrie PRO TV, comițând o ipocrizie fără margini.

De ce ipocrizie? Păi, din simplul motiv că i-a durut în fund de cele enunțate mai sus atunci când covidul se rătăcise prin platourile concurenței, la Antena 1.

Iar sumedenia de articole publicate de stirileprotv.ro despre vedetele sub contract cu Intact, infectate cu noul coronavirus, dovedesc că PRO TV își aduce aminte și face apel la deontologie doar atunci când vine vorba de interesele proprii. În rest, n-are nicio problemă să intre cu bocancii în viețile altora…

Situația nu e deloc una care să aibă un aspect tabloid, deși publicul cam asta ar cam gusta și și-ar dori. 

În condițiile în care deja se simte că românii aleg să creadă mai degrabă în teorii fără bază științifică sau medicală, interesul public cere cu siguranță dezvăluirea numelui angajatului PRO TV infectat cu coronavirus, tocmai pentru a face cetățenii mai conștienți și mai responsabili în legătură cu pandemia și efectele ei.

Și Victor Ciutacu semnalează, într-o postare făcută pe pagina lui de Facebook, starea ciudată care a cuprins media din România în legătură cu acest subiect.

”De la poza cu Orban & co la bețivăneală în biroul premierului, n-am mai văzut atâta lașitate și curvăsărie în presa românească.

Trei lucruri încă mă țin: copilul, boala și o oarecare doză (demodată și tâmpită) de colegialitate.

Da', dacă stindardul deontologiei o mai ține mult cu amenințări obraznice avocațiale și alte șantaje ieftine de pe poziții de forță, dau drumu' la brațe. Și zău că știu și eu câțiva avocați buni”, scrie Victor Ciutacu pe pagina sa de Facebook

Leave a Comment