3dots.ro

Radu Banciu, despre tatăl său: ”A condamnat oameni la moarte, nu a făcut niciun compromis”

Radu Banciu, despre tatăl său: ”A condamnat oameni la moarte, nu a făcut niciun compromis”

Radu Banciu, unul dintre cei mai vocali jurnaliști când vine vorba de viața altora și unul foarte discret când e vorba despre a sa, a vorbit despre tatăl său, care, timp de 43 de ani a fost judecător în Târgu Mureș.

Banciu a spus despre tatăl său că, în anii în care a activat, a pronunțat sentințe grele, inclusiv condamnări la moarte, judecând în litera legii, nefăcând niciun compromis.

”Știți ce-mi spunea de fiecare dată? Că nu a luat în viața lui un fir de ață. Niciodată nu a putut fi acuzat de nimic. El judeca în litera legii. Nu exista cale de mijloc. A condamnat oameni la moarte, pe vremea comunismului, sau la ani grei de pușcărie, dar nu a făcut niciodată un compromis profesional”, a spus Radu Banciu în cadrul podcastului moderat de Mihai Crăciun.

Introdus în starea de nostalgie de amintirea tatălui său, jurnalistul a vorbit și despre vremurile copilăriei sale și despre jocul similar cu fotbalul de masă inventat împreună cu fratele său, la care foloseau piese de rummy.

”Era atât de popular jocul ăsta printre copii încât organizam competiții precum cele oficiale, din fotbalul real. Spre exemplu, eu cu frate-miu făceam campionatele Angliei și ale Franței. Altul se ocupa de Campionate Europene și Mondiale. Erau competiții în toată regula, cu trageri la sorți, cu tot”, a relatat Radu Banciu la podcastul lui Mihai Crăciun.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs