Cum combate tracul de scenă Radu Ștefan Bănică: ”Daca nu beau ceva, nu pot să deschid gura!“

Cum combate tracul de scenă Radu Ștefan Bănică: ”Daca nu beau ceva, nu pot să deschid gura!“

Radu Ștefan Bănică trebuie să înfrunte scena sub apăsarea așteptărilor pe care le crează tradiția artistică a familiei sale, deschisă de bunicul său,  Ștefan Bănică.

”Când eram mic i-am spus tatălui meu că vreau să fiu artist. Vreau să cânt, vreau stadioane, eu de mic mi-am făcut ideea.

Și-mi spune tata că muzica nu e o meserie, este un hobby, dacă vrei meserie, te faci actor, și în capul meu zic: hmm… eu vreau să mă fac și actor.

Cred că el se referea la hobby prin faptul că, dacă vrei muzică, te duci la Conservator. Doar că eu am vrut să fiu de mic artist, am vrut să cânt”, spune fiul lui Ștefan Bănică junior în podcast-ul Alexandrei Ungureanu, ”theXclusive”.

Artistul a mărturisit că în ciuda țelurilor sale a avut dificultăți în a cânta în public din cauza tracului.

”N-am cântat până la 18 ani. Am făcut pian zece ani de zile, dar n-am putut cu vocea, am avut un trac și o groază să deschid eu gura.

Eu îl admiram foarte mult, încă-l admir pe un cântăreț, Shawn Mendez… Și eu stau pe canapea și stau să-mi pice un deal . Păi, nu o să fac nimic în viața asta, și-mi spun: trebuie să mă trezesc la realitate! Și am început, ușor-ușor, să mai deschid gura pe lângă alți oameni”, a mai mărturisit Radu Ștefan Bănică.

De altfel, tot tracul și lipsa de experiență în relația cu media, timiditatea a făcut ca Radu Ștefan Bănică, abordat pentru a da un interviu, să facă o afirmație care i-a lăsat pe toți cu gura căscată.

”Daca nu beau ceva nu pot să deschid gura! Mai lăsați-mă puțin să-mi revin“, a spus Radu Ștefan Bănică, scrie Click!.