3dots.ro

Partenera lui Robert De Niro, diagnosticată cu paralizie după naștere: „Mi-am pierdut toate funcţiile faciale”

Partenera lui Robert De Niro, diagnosticată cu paralizie după naștere: „Mi-am pierdut toate funcţiile faciale”

Într-un interviu pe care l-a acordat CBS News, Tiffany Chen, partenera lui Robert De Niro, a dezvăluit  că are probleme de sănătate după naşterea fiicei lor.

În luna aprilie a acestui an, Tiffany Chen, 45 de ani, instructor de arte marțiale, a adus pe lume primul său copil, și cel de-al șaptelea al actorului american: Gia Virginia Chen De Niro.

În cadrul emisiunii CBS Mornings, Tiffany Chen a vorbit despre lupta pe care o duce împotriva paraliziei Bell, o afecţiune temporară care afectează muşchii faciali, provocând adesea căderea sau paralizia unei părţi a feţei.

Paralizia Bell afectează aproximativ 40.000 de persoane în SUA în fiecare an, potrivit Institutului Naţional pentru Tulburări Neurologice şi Accidente Vasculare Cerebrale.

Cauza afecțiunii este necunoscută încă, fiind asociată  cu infecțiile virale. Ea produce inflamarea nervului facial și are o recurență mai mare în grupele de vârstă cuprinse între 15 și 45 de ani.

Printre factorii de risc asociați acestei afecțiuni se numără: sarcina, preeclampsia, obezitatea, hipertensiunea, diabetul şi afecţiunile respiratorii superioare.

Chen a descris simptomele iniţiale pe care le-a experimentat la întoarcerea acasă după ce a născut.

Ea a observat o senzaţie neobişnuită la nivelul limbii, care s-a transformat treptat în furnicături şi amorţeală.

„Apoi mi-am dat seama că, de exemplu, îmi simţeam ciudat faţa. Nu înţelegeam ce înseamnă senzaţia pe care o aveam. Dar era o senzaţie ciudată”, a povestit ea.

Pe măsură ce au trecut zilele, simptomele lui Chen s-au agravat, ducând la un colaps şi la deteriorarea feţei sale. Era ca şi cum faţa „se topea pe sine”, a descris ea senzaţia.

La o săptămână după ce a născut, situaţia a devenit insuportabilă, până la punctul în care nu a mai putut să mănânce.

„Încercam să mănânc. Am pus în gură o furculiţă cu mâncare şi mi-a ieşit totul. Nu puteam să mănânc. Şi apoi am început să mormăi”, a continuat Chen.

Chen şi-a contactat medicul, care a sfătuit-o să meargă direct la spital. „Îmi pierdusem toate funcţiile faciale în momentul în care am ajuns la spital”, a dezvăluit ea

Interviul integral cu Tiffany Chen, în care aceasta va discuta despre impactul titlurilor din tabloide despre expresiile sale faciale şi despre modul în care Robert De Niro i-a oferit sprijin în timpul problemelor sale de sănătate, va fi difuzat în emisiunea „CBS Mornings” vineri, 14 iulie.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU