3dots.ro

TVR. România nu se va mai înscrie la Eurovision 2024?

TVR. România nu se va mai înscrie la Eurovision 2024?

După ce TVR a cheltuit aproape 400.000 de euro pentru participarea la ediția din acest an a Eurovision 2023, pentru ca România să obțină, cu piesa interpretată de Theodor Andrei, cel mai slab rezultat din istorie, decidentții postului public sunt gata să ia o decizie istorică.

Mai multe surse din cadrul TVR, citate de Libertatea, susțin că ”România nu va participa la Eurovision 2024 din cauza problemelor financiare”.

După obținerea acestei informații, Libertatea l-a contactat pe Dan Turturică și l-a întrebat dacă România va participa sau nu la concursul european, dar președintele-director general al TVR nu a dorit să comenteze și i-a îndrumat către departamentul de comunicare.

Departament care a oferit, prompt, un răspuns, dar care nu clarifică deloc problema: subiectul participării la Eurovision 2024 nu a fost discutat la nivelul managementului SRTv, motiv pentru care, deocamdată, nu a fost luată o decizie în acest sens.

Termenul-limită de depunere a participării la Eurovision 2024, care se va desfășura la Malmo, în Suedia, este 15 septembrie, deci vinerea viitoare.

Până în prezent 27 de țări au confirmat deja participarea, în timp ce alte 17 state nu confirmaseră încă.

România figurează pe lista din urmă, iar pentru a aproba participarea, televiziunea publică trebuie să obțină votul Consiliului de Administrație, pentru că bugetul necesar depășește 100.000 de euro.

Taxa de participare la Eurovision 2023 a fost de 180.000 de euro. La aceasta s-au mai adăugat alte 25.000 de euro pentru circuite de difuzare a competiției în România, conform notei de fundamentare aprobate anul trecut de forurile de conducere ale Societății Române de Televiziune (SRTv).

Pe lângă această sumă, TVR trebuie să plătească biletele de avion, cazări, diurne pentru membrii delegației, dar și alte sume importante pentru organizarea Selecției Naționale de la București.

Dacă, până la urmă, TVR va hotărî să nu mai participe la Eurovison, decizia ar fi una cât se poate de firească, deși ar fi luată cu o întârziere de un an, după organizatorii au intervenit și au modificat votul României…

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU