Bolnav COVID-19, la un an de la infectare: «Mă întreb dacă o să rămân cu sechelele astea toată viața»

01 Mar 2021 | scris de Ioana Tomozei

Ed Hornick, un american în vârstă de 40 de ani, editor la publicația Yahoo News, s-a infectat cu COVID în luna ianuarie 2020.

Bolnav COVID-19, la un an de la infectare: «Mă întreb dacă o să rămân cu sechelele astea toată viața»

De atunci, spune el, se confruntă constant cu migrene și îi este dificil să ducă o viață normală.

El a presupus că simptomele cu care s-a confruntat, precum oboseala, durerea musculară și amețeala vor dispărea, însă, la fel ca destul de mulți alți bolnaviCOVID, semnele bolii încă se manifesta chiar și la mai mult de 10 luni de la momentul îmbolnăvirii.

Hornick a mărturisit că el practică anumite exerciții pentru a-și antrena mintea, dar în cea mai mare parte oboseala încă persistă și, în general simte că îi este greu să ducă o viață normală.

Lucrurile care înainte erau o obișnuință pentru el, precum să muncească sau să meargă la cumpărături, acum i se par mult mai dificile de făcut.

”Doctorii mi-au spus că e normal să resimt simptome după ce am trecut prin coronavirus. Însă simtomele au persistat și după două săptămâni, apoi au trecut două luni, iar acum se împlinește un an de când mă tot confrunt cu aceleași simptome”, a spus Hornick pentru CNN.

"În fiecare zi mă întreb dacă o să rămân cu sechelele astea toată viața sau dacă o să constat că au dispărut miraculos peste noapte și că mă simt mult mai bine. Iar întrebarea asta și-o pun și alții care sunt în situația mea”, mai spune Hornick

Statistica relevă că boala produsă de infecția cu coronavirus, COVID-19, este cea mai lungă boală virală.

Potrivit CNN, cocluziile unui studiu arată că în jur de 30% dintre pacienții care s-au îmbolnăvit de COVID-19 continuă să manifeste simptome și la nouă luni de la infectare,

Cele mai frecvente simptome au fost oboseala și pierderea gustului și mirosului.

Cele mai grave simptome raportate la 9 luni de la infectare au fost în cazul pacienților care au făcut forme severe și au fost internați. Peste 80% dintre aceștia încă aveau probleme de respirație la finalul cercetării, făceau febră și tușeau.


CLICK - Follow us on Google News