40.000 de euro despăgubiri unui angajat care susține că a suferit din cauza muncii prea plictisitoare

08 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

Dacă găsiți că nu vi se oferă destule sarcini interesante la locul de muncă, o veste bună vine din Franța, unde justiția a recunoscut, în premieră, sindromul «boreout» drept o formă de hărțuire morală și puteți chiar câștiga și niște bani, scrie bfmtv.com. 

40.000 de euro despăgubiri unui angajat care susține că a suferit din cauza muncii prea plictisitoare

Frédéric Desnard și-a dat fostul angajator în judecată din cauza slujbei la care nu primea destul sarcini care să-l stimuleze și care, spune el, i-a cauza grave probleme emoționale și de sănătate. 

Dresnard era responsabilul departamentului de servicii generale în cadrul unei companii de parfumerie, dar susține că șefii i-au cerut să muncească prea puțin sau să le facă diverse alte servicii personale, să configureze tableta șefului, să-i repare fierul de călcat sau să-i ia copiii de la orele de sport.

”M-am simțit extrem de rușinat de faptul că sunt plătit pentru nimic”, spune francezul, considerând că acest aspect al vieții sale l-a făcut să intre în depresie.

El a mai declarat că, în cele din urmă, erau atât de puține lucruri de făcut pentru el, încât angajatorii îi spuneau uneori să meargă acasă și să revină la muncă atunci când va fi chemat. 

Desnard a spus instanței că depresia căpătată la locul de muncă i-a provocat o criză de epilepsie, în timpul căreia a avut un accident de circulație, fiind chiar în comă, și că pentru a-și reveni a avut nevoie de un concediu medical prelungit, din cauza căruia a fost concediat.

Avocatul lui Desnard a declarat că sindromul "boreout", de care suferă clientul său, este o formă de hărțuire din partea angajatorului.

"Acesta poate fi definit ca o epuizare morală din cauza lipsei totale de sarcini și vine cu un sentiment de rușine de a fi plătit pentru a nu face nimic", a declarat Montasser Charni, avocatul lui Desnard.

În replică, avocatul apărării a încercat să explice instanței că în cei patru ani în care și-a ocupat locul de muncă, Desnard ar fi avut destul timp să comunice angajatorului faptul că ar fi ”plictisit” de sarcinile sale de serviciu.

După șase ani de procese, decizia finală a instanței i-a dat dreptate lui Frédéric Desnard, obligând fostul angajator să-i plătească despăgubiri în valoare de 40.000 de euro.

Ce este sindromul «boreout»
Termenul a fost menționat pentru prima oară în 2007, fiind definit de Peter Werder și Philippe Rothlin, ambii consilieri pe probleme economice. Potrivit acestora, «boreout» este compus din trei elemente: lipsa solicitării la locul de muncă, dezinteresul și plictiseala.

"Cine nu este solicitat și stimulat permanent la serviciu, începe să se plictisească. Cine se plictisește constant, începe să-și piardă interesul față de meserie", spun Werder și Rothlin.

La fel ca în cazul sindromului «burn out», persoanele pot fi copleșite de sentimentul de tristețe, pot fi afectate de depresie, insomnii, tinnitus, devin predispuse la infecții, au tulburări gastro-intestinale, dureri de cap sau amețeli.


CLICK - Follow us on Google News