Care-i logica? Șofer de autobuz încătușat de Poliția locală pentru că nu purta mască - video

02 Iul 2020 | scris de Anita Raicu

În continuare asistăm la manifestări de forță disproporționată ale autorităților în unele momente în care soluția logică și rațională ar fi fost cu totul alta.

Care-i logica? Șofer de autobuz încătușat de Poliția locală pentru că nu purta mască - video

Un șofer de autobuz din Bacău a fost încătușat de cei de la Poliția Locală pentru că nu purta mască. Bărbatul a fost luat pe sus de agenți, în timp ce încerca să afle de ce este dus la secție. În filmarea făcută de un martor se vede clar că nici angajații Poliției Locale nu poartă mască de protecție. 

Șoferul a fost amendat, la fel și persoanele care au încercat să-i ia apărarea. De asemenea, superiorii polițiștilor locali au deschis o anchetă internă, scrie deșteptarea.ro..

”De ce m-ați oprit, domnule? Ce am făcut, spuneți-mi și mie, vă rog?”, strigă șoferul autobuzului în timp ce este încătușat de polițiștii de la Poliția Locală. Șoferul a fost luat cu forța din autobuz de agenți și băgat în autospecială.

Potrivit relatărilor martorilor, în stația de la Piața Centrală, un polițist local a încercat să legitimeze un șofer de autobuz observat fără mască. Acesta l-ar fi insultat pe agent și ar fi plecat mai departe, ingnorând solicitarea acestuia.

”Urmare a solicitării de a se legitima, șoferul a refuzat închizând ușile autobuzului, prinzându-i agentului mâna și plecând de la fața locului. Agenții instituției noastre s-au deplasat în următoarea stație unde autobuzul se afla oprit în spațiul special amenajat. 

Polițiștii locali au încercat din nou să legitimeze șoferul, moment în care acesta a refuzat devenind recalcitrant și agresiv verbal”, se arată în comunicatul transmis de Poliția Locală Bacău.Imediat la fața locului au intervenit mai multe echipaje ale Poliției Locale. 

De asemenea după cum se poate vedea din filmare, unul dintre polițiștii locali intră în autobuz, neavând masca de protecție. Mai mult, restul polițiștilor care intervin își pun masca atunci când văd că sunt filmați.

Potrivit unui comunicat oficial al Politiei Locale Bacău, în urma incidentului, șoferul de autobuz a fost amendat cu 500 de lei pentru nepurtarea măștii de protecție și alți 500 de lei pentru ca refuzat
să se legitimeze. Amendat a fost și un trecător care a jignit agenții, dar și un taximetrist.

Totodată, în cadrul instituției a fost declanșată o anchetă internă cu privire la modul de intervenție a polițiștilor locali.

”Noi am mers pana acum pe prevenție, consiliere. Dar astăzi, colegii au identificat acest șofer de autobuz. Dumnealui nu avea mască, a refuzat să se legitimeze, a devenit recalcitrant, a plecat din autobuz. Noi avem atribuții de verificare și în autobuz. Și da, putem folosi și forța în situațiile care o cer”, a declarat directorul Poliției Locale, Lucian Iftene pentru ziarul de Bacău.


CLICK - Follow us on Google News