Un şofer inconștient, după ce a depăşit în curbă, iar maşina din contrasens a evitat accidentul: Da, îl omoram, şi ce? Am asigurare, mă p.. pe el! - video

04 Noi 2019 | scris de Monica Pavelescu

O întâmplare petrecută pe 31 octombrie 2019 pe drumul care leagă Bucovina de Ardeal, DN 17, în zona localității Frasin, din judeţul Suceava, demonstrează cu câtă inconștiență și totală lipsă de discernământ se comportă unii șoferi pe drumurile publice, transformându-se în adevărate pericole publice pentru cei care au neșansa de a-i întâlni pe șoselele din România.

Un şofer inconștient, după ce a depăşit în curbă, iar maşina din contrasens a evitat accidentul: Da, îl omoram, şi ce? Am asigurare, mă p.. pe el! - video

Într-o înregistrare video publicată pe Youtube se vede cum șoferul  se vede cum şoferul unui Mercedes, cu numărul SV-84-AEB, face o depăşire neregulamentară, într-o curbă fără vizibilitate, şi este cât pe ce să se izbească într-o altă maşină, care circula regulamentar.

Conducătorul maşinii care circula regulamentar a tras de volan până a ajuns pe acostamentul drumului, reuşind astfel să evite impactul, care putea fi fatal.

Culmea este că şoferul care a fost la un pas să provoace o nenorocire s-a arătat revoltat, într-o discuţie prin staţie purtată cu ceilalţi parteneri din trafic, pentru că cel care se deplasa regulamentar nu i-ar fi făcut loc să treacă.

În timpul discuţiei, acelaşi şofer îl ameninţă cu bătaia pe un alt conducător auto care încearcă să-l conştietizeze că a făcut o manevră extrem de periculoasă. În replică, cel care era să provoace tragedia spune că dacă ar fi omorât un om, n-are importanţă, că are asigurare la maşină.

Bărbatul a fost admonestat de ceilalţi şoferi prin staţia radio după ce s-a plâns că şoferul TIR-ului nu l-ar fi lăsat să-l depăşească.

”Omule, tu eşti sănătos la cap? În curbă la dreapta, pe linie continuă tu te-ai băgat în depăşire şi el nu te-a lăsat?”, l-a întrebat şoferul care a filmat întreaga scenă. ”Îţi trebuie şi oleacă de minte în bostanul acela”, a spus un alt şofer.

Acesta a fost momentul în care şoferul Mercedesului a trecut la ameninţări: ”Vorbeşte frumos că eu ştiu care eşti tu. Ai grijă! Vezi poate te parchezi înainte de Suceava şi ţi-o iei în gură.”

”Mi se fâlfâie de filmarea ta. Da, îl omoram pe ăla, care-i problema. Am asigurare la maşină, mă p.. pe el! Dacă vrei, du-te în faţa mea că intru şi în tine, crezi că mi-e frică?”, a mai spus şoferul prin staţia radio când i s-a atras atenţie cu privire la prezenţa unui echipaj de poliţie în acea zonă.

Oficialii Poliţiei Suceava susţin că nu pot interveni în acest caz.

”Conform legislaţiei rutiere, contravenţie la regimul rutier se constată doar în mod direct de către poliţistul rutier sau cu aviz de poliţie rutieră, iar mijloacele de probă sunt preluate doar prin mijloace tehnice omologate. Astfel că, în acest caz, abaterea rutieră săvârşită poate rămâne nepedepsită", a declarat Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.


CLICK - Follow us on Google News