Sorin Oprescu a bătut în lemn când a fost comparat cu actualul primar: «Mi-a mâncat viața șapte ani de zile...»

10 Mar 2021 | scris de Ioana Tomozei

Sorin Oprescu a fost invitat, marți seară, la emisiunea ”40 de întrebări cu Denise Rifai” de la Kanal D.

Sorin Oprescu a bătut în lemn când a fost comparat cu actualul primar: «Mi-a mâncat viața șapte ani de zile...»

A bifat două mandate de senator (2000-2008), a fost Primar General al Capitalei vreme de șapte ani, între 2008 – 2015, și a candidat inclusiv la Președinția României.

În prezent, Sorin Oprescu este șeful Secției de Chirurgie Generală de la Spitalul Universitar, după ce în trecut a fost unul din protagoniștii scenei politice românești.

”M-am simțit ca și cum aș juca într-un film”

Fostul edil al Capitalei a evocat momentele petrecute în închisoare și spune că această experiență l-a făcut să nu mai creadă ”în toată lumea”.

”Nimic nu umilește mai mult decât frigul, așteptarea, întunericul și durerea. Nu m-am așteptat niciodată să-mi facă cineva statuie. Nu m-am așteptat să mă laude cineva, astea fac doar pupincuriștii, care sunt la ordinea zilei.

Dar în acele clipe grele, după ce am realizat unde sunt, pentru că eu m-am simțit în primele 24 de ore ca și cum aș juca într-un film. 

Mi-am jurat în barbă că o să încerc cât oi mai avea de trăit să nu mai cred în toată lumea. Să mă deschid și să spun ce vreau să fac. În manualul de psihiatrie scrie că doar nebunii spun ce au de gând să facă”, a declarat Oprescu.

”Sunt la vârsta curajului maxim”

”Pe cine vedeți următorul președinte al României?”, a fost chestionat Sorin Oprescu. Pus în încurcătură la început, el a dezvoltat ulterior subiectul și a spus că el are șanse să devină șef al statului, dar că pentru a duce ”România înainte” cea mai potrivită persoană ar fi Adrian Năstase.

”Cine să devină viitorul președinte? Ar vrea și ăla, și ăla. Sincer, cu mâna pe suflet… Cred că eu, dacă mă lasă ăștia în pace! Înaintea mea, prin experiența, prin cultura lui, Adrian Năstase ar putea reuși o figură deosebită pentru a duce România înainte.

Acum, la vârsta mea nu mai are de ce să-mi fie frică! Trăiesc cu ideea, pe care am auzit-o de la babele lui mamaia, că dacă ți-e frică de ceva, ți se întâmplă. Sunt la vârsta curajului maxim”.

”Dacă mă lăsau în pace, făceam tot ceea ce îmi propusesem”

Sorin Oprescu se declară mândru de modul în care a condus Primăria.

”M-au votat oameni care nu aveau de-a face nici cu PSD, nici cu alții, care au crezut în mine și cred că nu i-am dezamăgit. Niciun primar nu a făcut pentru bucureșteni cât am făcut eu.

Și-o spun fără falsă modestie. Dacă mă lăsau în pace, făceam tot ceea ce îmi propusesem. N-o să facă, fiindcă sunt impotenți! Eu am stat și mi-am luat notițe șase luni de zile”.

Am avut probleme și cu presa. M-au chemat mogulii și mi-au zis: ”Fiecare primar de sector ne dă atât, dumneata trebuie să ne dai un milion pe an!”. Păi n-am.. Și nu le-am dat.

”Nicușor Dan mi-a mâncat viața șapte ani de zile la Primărie”

Oprescu a bătut în lemn când a fost comparat cu actualul primar.

”Nicușor Dan mi-a mâncat viața șapte ani de zile la Primărie de pe poziția lui Dreyfuss. El era «J”acusse!». Ce să acuze, când era acolo prezent?! Că scosese din minți un Consiliu General”.


CLICK - Follow us on Google News