Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, diagnosticat cu o boală gravă: «Am început să mă simt din ce în ce mai rău»

04 Feb 2020 | scris de Anita Raicu

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, a anunțat pe Faceebook că suferă de ”o boală gravă autoimună”, cu care a fost diagnosticată în ultima parte a mandatului său ministerial.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, diagnosticat cu o boală gravă: «Am început să mă simt din ce în ce mai rău»

În acest context, în postarea sa, Pintea aminititește că imediat instalarea sa la conducerea ministerului Sănătății, pe 5 martie 2018, a activat Mecanismul de Protecție Civilă al Uniunii Europene, din cauza lipsei imunoglobulinelor, tratament de care, iată, avea să aibă și ea nevoie un an și jumătate mai târziu.

”În ultima parte a mandatului am început să mă simt din ce în ce mai rău, dar am crezut că această stare se datorează oboselii. În data de 5 noiembrie 2019 am primit un diagnostic de boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline”, a scris Sorina Pintea.

Fostul ministru a precizat că a ales să se trateze într-un spital de stat din România.

”În momentul de față boala este în remisie, efectele tratamentului cu cortizon încă sunt vizibile, dar am considerat că este de datoria mea să aduc explicații pentru dispariția din spațiul public”, a mai scris Sorina Pintea pe Facebook.


CLICK - Follow us on Google News