Sorina Pintea ar fi fost prinsă luând mită,  în flagrant, de procurorii DNA

28 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Fostul ministru al Sănătăţii Sorina Pintea ar fi fost prinsă în flagrant de procurorii DNA luând mită 120.000 lei. Flagrantul ar fi avut loc vineri, 28 februarie 2020, în jurul orei 15:00. 

Sorina Pintea ar fi fost prinsă luând mită,  în flagrant, de procurorii DNA

Procurorii au percheziţionat timp de cel puţin trei ore biroul fostului ministru şi au ridicat mai multe documente.

Pintea ar fi primiti mita pentru a facilita încheierea unui contract de achiziţii pentru echipamente medicale care să fie folosite pentru combaterea noului coronavirus.

DNA a confirmat că procurorii au desfăşurat un flagrant în biroul fostului ministru.

”Este vorba despre un flagrant, care vizează o procedură de achiziţii publice. Acţiunea nu s-a încheiat încă. Persoana vizată va fi adusă la Bucureşti pentru a audieri”, au declarat reprezentanţii biroului de presă al DNA. 

Pe de altă parte, surse citate de cotidianul Adevărul informează că banii pe care i-ar fi dat persoana care a anunțat flagrantul nu ar fi fost găsiți în biroul fostului ministru al Sănătății, ci asupra unei alte persoane aflate pe hol, în preajma biroului Sorinei Pintea.

Sorina Pintea tocmai își anunţase candidatura la Primăria Baia Mare. Surse apropiate anchetei derulate în acest moment spun că a fost emis un mandat de aducere pe numele său și că ar urma să fie prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă.


CLICK - Follow us on Google News