3dots.ro

Andrei Pavel, fost antrenor al Simonei Halep, lansează o nouă ipoteză: ”Cred că de asta a luat substanța aia dopantă…”

Andrei Pavel, fost antrenor al Simonei Halep, lansează o nouă ipoteză: ”Cred că de asta a luat substanța aia dopantă…”

Andrei Pavel, fostul mare jucător român de tenis, locul 13 in clasamentul ATP, și fost antrenor al Simonei Halep, a vorbit despre situația în care se găsește sportiva noastră în prezent, încă în așteptarea unui prim verdict din partea Sports Resolutions.

Andrei Pavel a fost cooptat în echipa Simonei Halep în septembrie 2017, după US Open. A fost prezent alături de Simona la mai multe turnee, colaborând cu australianul Darren Cahill în pregătirea româncei.

Cu Andrei Pavel prezent în echipă de pregătire, Simona Halep a ajuns numărul 1 WTA și a câștigat primul turneu de Grand Slam, Roland Garros 2018.

”Nu înțeleg de ce nu e decizia deja luată, de ce o prelungesc atât de mult. Am văzut că e înscrisă la US Open, am văzut că se antrenează. Ar fi o gură de aer să joace la US Open. Sper să revină pe terenul de tenis, am văzut că a revenit și Caroline Wozniacki. M-a surprins foarte multe toată povestea asta cu dopingul.

Cât am fost antrenorul ei, ea mânca foarte simplu, foarte normal. Îi plăceau puiul, piureul de cartofi, tiramisu ca prăjitură, lucruri foarte simple. Iar în ceea ce privește vitaminizarea, era și mai simplu, foarte simplu, nu era nimic științific.

Lua niște batoane Isostar, care au prea mult zahăr în ele, după mine, nu sunt performante. Lua vitamine simple și, cu toate astea, abilitatea ei pe teren era maximă. Făcea pregătire fizică foarte bună, intensitatea ei era maximă. Să aud că s-a dopat a fost o surpriză imensă”,a explicat Andrei Pavel în podcastul SportCast.

”Simona a trecut prin lucruri destul de nasoale, și pe terenul de tenis, și pe plan personal. Nu merită ce s-a întâmplat”, a mai adăugat Andrei Pavel.

Întrebat de moderator despre diferitele variante conspiraționiste care circulă în lumea tenisului, cum că Simona Halep ar fi făcut un pact cu WTA, Andrei Pavel a fost reticent:

”Eu am auzit o grămadă de conspirații despre Simona Halep, dar gândiți-vă că eu am auzit o grămadă de conspirații și despre meciurile mele, că aș fi vândut nu știu ce partidă. Pe vremea mea, se scria că Andrei Pavel e sub influența pariurilor și tot felul de lucruri de care habar nu aveam.

Nu am de unde să știu ce e acolo, dar din punctul meu de vedere e o nebunie. Sper să afle ce s-a întâmplat, dar eu n-am nicio bază să spun ceva concret.

Tot ce pot să spun este că ea nu s-a dopat niciodată intenționat, nu a făcut-o pentru tenis, pentru performanță, ci pentru niște lucruri personale”, a explicat Andrei Pavel.

______________________

În așteptarea unui prim verdict după judecata Sports Resolutions, Simona Halep nu poate evolua la niciun turneu de tenis profesionist din lume.

Prin urmare, când se va încheia turneul de la Montreal, care se dispută în această săptămână, Simona Halep, fost lider mondial, va ieși din top 500 WTA.

Mai mult de atât, la finalul US Open 2023, Halep va dispărea complet din ierarhie. Practic, ea va fi nevoită să joace tururi de calificare la orice competiție în care se poate înscrie, dacă nu i se oferă un wildcard, chiar dacă va fi găsită nevinovată!

Cum războiul cu ITIA nu și-a găsit nicio primă sentintă, surse din anturajul sportivei noastre vorbesc despre o stare de furie și frustrare în fața lentorii cu care Sports Resolutions tratează cazul!

”Planul lor pare să fie acesta, să o scoată pe Simona din clasamentul WTA. Pare că vor să o umilească intenționat, e pur și simplu o bătaie de joc pentru un fost lider mondial!”, au declarat surse din anturajul sportivei pentru GSP.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs