Tatăl Biancăi Andreescu, interviu savuros: 'Noi vorbim româneşte acasă' - video

16 Sep 2019 | scris de Anita Raicu

Nicu Andreescu, tatăl Biancăi Andreescu, a stat de vorbă cu Grigore Culian, editor New York Magazin, acordând un interviu în limba română în care a discutat despre despre succesele fiicei sale, fără îndoială, jucătoarea de tenis a acestui sezon în circuitul WTA.

Tatăl Biancăi Andreescu, interviu savuros: 'Noi vorbim româneşte acasă' - video

După triumful Biancăi la US Open, Nicu Andreescu, a fost invitatul postului Romanian TV of New York (RTVNY), din care, am extras câteva dintre răspunsurile sale.

- E greu de descris sentimentul pe care l-am trăit după ce Bianca a câştigat US Open. Nu sunt cuvinte, nu credeam că poate să reuşească această performanţă. Mai ales că a fost patru luni accidentată. Și-a dorit să devină mai puternică şi se pare că a reuşit. Umărul ei acum e foarte bine. Cred că Bianca aparţine de elita tenisului, nu mai e nicio surpriză, după ce a reuşit la Indian Wells, dar şi la Toronto.

- În timpul finalei cu Serena Williams, de câteva ori mi-am astupat urechile...Eram sigur, ştiam că stadionul o să fie cu Serena, e şi normal, dar Bianca, într-un fel, a reuşit să treacă peste ce se petrecea în tribune şi să se concentreze pe tenis.

- Eu am spus că Bianca va câştiga finala de la US Open cu 2-0 la seturi. Am zis 6-2, 6-2. N-a fost aşa, ci 6-3, 7-5. Mă mulţumesc că a câştigat. Acum, acest rezultat îi dă speranţe, îi dă o mai mare încredere în sine şi sperăm că va continua aşa. Abia aştept să revenim la New York, la anul, şi să ne apărăm titlul. 

- Să fiu sincer, a fost ideea mea ca Bianca să facă tenis, iar soţia m-a susţinut. Ca Bianca să poată face tenis a implicat foarte multe sacrificii pentru noi, ca părinţi, dar mai ales pentru ea. Foarte, foarte multe sacrificii! Am crezut în ea, am susţinut-o şi rezultatele se cunosc.

- Bianca a început tenisul în România, la 6 ani. Am vrut să începem un business acolo şi soţia s-a mutat cu Bianca în țară. Acolo (la Piteşti - N.R.) a început tenisul. A făcut clasele primare acolo, timp de doi ani şi jumătate. De acolo ştie şi limba şi ştie să şi scrie, nu doar să vorbească (limba română - N.R.).

Faptul că noi vorbim acasă româneşte o ajută, faptul că mergem în România în fiecare an, toată familia noastră e acolo, în Vâlcea. Mergem acolo în fiecare an şi trebuie să vorbească româneşte acolo. Asta a ajutat-o foarte mult! Acum, când călătoreşte tot mai mult şi e tot mai puţin acasă, vorbeşte mai puţin româneşte. Se pare însă că n-a uitat limba, deocamdată, şi sper să nu o uite. 

- Bianca şi Simona nu se cunosc foarte bine. S-au întâlnit o dată în Toronto, acum doi ani parcă...Nu în Toronto, în Montreal, cred. S-au antrenat, au avut o acţiune pentru cei mici. Deci, nu că sunt prietene, nu pot să spun lucrul ăsta. Dar Simona a felicitat-o după ce a câştigat Indian Wells şi mi se pare că şi după Toronto. Şi Bianca a felicitat-o pentru Wimbledon. Deci, nu e o prietenie, cum se spune, doar se cunosc.


CLICK - Follow us on Google News