WTA Finals. Simona Halep o învinge pe Bianca Andreescu în trei seturi

28 Oct 2019 | scris de Ioana Tomozei

Simona Halep vs Bianca Andreescu, o partidă care a coborât pe teren direct din imaginația românilor, care își doreau să vadă înfruntându-se preferatele din lumea tenisului mondial feminin sau, așa cum a descris-o site-ul WTA - una de la care ”nu îți vei putea lua ochii”!...

WTA Finals. Simona Halep o învinge pe Bianca Andreescu în trei seturi

Primul duel dintre cele două sportive s-a produs într-un meci la Turneul Campioanelor, Grupa Violet. A fost un spectacol în care ambele jucătoare au demonstrat calitățile pentru care s-au calificat în elita tenisului feminin mondial și prin care au privat-o pe Serena Williams de câștigarea unui turneu de Grand Slam în acest an.

Halep s-a impus în trei seturi, scor 2-6, 7-6, 6-3, la capătul a peste două ore și jumătate de joc. 

Bianca Andreescu, fără îndoială revelația acestui sezon în tenis, a abordat jocul în forță, așa cum poate fi caracterizat stilul său de joc. Deși robustă, canadianca de origine română este extrem de mobilă și reușește să pună foarte multă forță în lovituri, care pe lângă vitezaă au și o direcție bine controlată. De asemenea ea pare mult mai convinsă de calitățile sale decât Halep.

După accidentările suferite, Simona Halep nu avea cum să fie în parametrii de joc maximi, Simona a fost aceeași luptătoare, care a muncit teribil, încercând să returneze peste fileu orice minge, oricât de grea ar fi fost, a alergat, încrederea în forțele proprii a crescut pe măsură ce a intrat în joc, la fel ca și agresivitatea sa pe teren, 

”Este o performanță incredibilă să fiu calificată de 6 ori la rând. Sunt mândră că am ajuns din nou aici. A fost un meci greu, știam că e o adversară care joacă bine până la final. Sunt fericită că am câștigat în sfârșit un meci aici. Încă joc rău, dar am timp să mă antrenez.

Presiunea am transformat-o în ceva bun. Am luptat cu o fată cu 10 ani mai tânără decât mine și sunt mândră. Am văzut multe stegulețe tricolore în tribune, le mulțumesc tuturor fanilor români și celor din China”, a spus Halep, la finalul meciului.

O altă premieră pentru acest an a fost revenirea ui Darren Cahill în staff-ul lui Halep. Australianul a fost de mai multe ori pe teren, încercând să-i ofere Simonei încredere și liniște, spunându-i că nivelul său de joc este normal, după întreruperea cauzată de accidentări și îndemnând-o să lupte pentru fiecare lovitură..


CLICK - Follow us on Google News