Ce l-a iritat pe CTP după finala câștigată de Halep la Roma: «E sinistru ceea ce s-a întâmplat!»

21 Sep 2020 | scris de Anita Raicu

Cristian Tudor Popescu nu doar că a asistat și a salutat prima victorie a Simonei Halep la Foro Italico, dar a avut timp să remarce și un aspect al întâlnirii din finala turneului.

Ce l-a iritat pe CTP după finala câștigată de Halep la Roma: «E sinistru ceea ce s-a întâmplat!»

Simona Halep (2 WTA) a măturat cu Karolina Pliskova (4 WTA) în primul set al finalei de la Roma: 6-0 în doar 20 de minute. 

Şi, spre dezamăgirea iubitorilor de tenis, finala s-a încheiat la 12 minute de la startul actului secund, la scorul de 6-0, 2-1 pentru Halep, după abandonul sportivei din Cehia.

Pliskova a acuzat probleme lombare încă de la terminarea primului set, apoi a susţinut că, fiind accidentată, nu poate duce meciul până la capăt.

Tocmai acest aspect l-a deranjat foarte tare pe CTP, care a criticat, într-o intervenție la Digi24, decizia luată de Pliskova...

”Simona era pregătită pentru această finală din toate punctele de vedere. Aşteptam un meci intens cu Pliskova.

Este sinistru ce s-a întâmplat, fiindcă ieri a avut semifinală cu Vondursova şi acolo nu a arătat niciun fel de problemă, fizică, psihică sau motorie. 

Am văzut că îşi sufla nasul, avea ochii roşii. În nici 24 de ore, nu a fost în stare să joace. Nu ştiu de ce a mai intrat pe teren. De la prima minge şi până la abandon, ea nu s-a mişcat. 

Tot ce a lovit au fost execuţii de pe loc. Serviciu slab, cu duble-greşeli. A cerut şi asistenţă medicală pentru spate, am înţeles.

Nu înţeleg: 1. Cum i s-a putut degrada starea atât de repede în 24 de ore? şi 2. De ce a mai intrat pe teren în aceste condiţii? 

Condiţia fizică este un parametru care contribuie la victorii sau înfrângeri, alături de serviciu, forehand, backhand, condiţia psihică a jucătoarei. 

Un meci de tenis se câştigă cu suma acestor parametri. Dacă această sumă scade sub un anumit prag, pierzi. Scăderea poate veni de la o anumită lovitură, de la o cădere psihică sau de la o prăbuşire fizică. 

Este nedrept să auzim că, de fapt, Simona n-a câştigat, că a beneficiat de abandonuri. Simona e campioană, punct”, a declarat CTP.


CLICK - Follow us on Google News